Premierul moldovean Vlad Filat şi-a prezentat demisia

Premierul Vlad Filat a prezentat vineri demisia Executivului, după ce Guvernul a fost demis marţi printr-o moţiune de cenzură, iar preşedintele moldovean Nicolae Timofti a anunţat că a luat act şi a semnat un decretul prin care o acceptă, relatează ProTV Chişinău.
Economica.net - vin, 08 mart. 2013, 13:41
Premierul moldovean Vlad Filat şi-a prezentat demisia

„În legătură cu exprimarea votului de neîncredere a Guvernului, prin adoptarea de către Parlament a moţiunii de cenzură asupra activităţii Guvernului şi în conformitate cu prevederile articolului 6, alineatul şase din Legea cu privire la Guvern şi ale articolului 118 din Regulamentul Parlamentului, prim-ministrul Vlad Filat a prezentat astăzi Preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti demisia Guvernului”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Potrivit ediţiei online a publicaţiei Jurnal.md, preşedintele Timofti a anunţat că a luat act de demisia Guvernului Filat şi a semnat un decret privind acceptarea acesteia.

Prin acelaşi decret, şeful statului a dispus ca Guvernul demisionar să îndeplinească funcţia de administrare a treburilor publice până la formarea unui nou guvern.

Guvernul moldovean a fost demis în urma unei moţiuni de cenzură, marţi, în Parlament. Moţiunea, depusă de PCRM, a fost adoptată cu votul a 54 de parlamentari. În termen de trei zile, premierul Vlad Filat trebuie să prezinte demisia membrilor Cabinetului.

Mai mulţi membri ai Guvernului sunt vizaţi, în prezent, de anchete pentru corupţie şi riscă ani de închisoare în cazul în care sunt găsiţi vinovaţi.

Preşedintele moldovean Nicolae Timofti are un termen de 45 de zile pentru a le propune deputaţilor un nou premier.

Potrivit unor analişti moldoveni, demiterea Guvernului a fost orchestrată de către forţe ostile integrării europene a Republicii Moldova.

Te-ar mai putea interesa și
Odobescu: Situaţia de securitate din Ucraina şi de la graniţele Ucrainei este gravă
Odobescu: Situaţia de securitate din Ucraina şi de la graniţele Ucrainei este gravă
Situaţia de securitate din Ucraina şi de la graniţele Ucrainei este "gravă", a afirmat, luni, ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, care participă la Kiev la reuniunea informală a şefilor......
Un nou minim istoric pentru rata şomajului în zona euro
Un nou minim istoric pentru rata şomajului în zona euro
Rata şomajului în zona euro a coborât cu 0,1 puncte procentuale în luna august comparativ cu luna iulie, până la un ...
Grupul Integral cu afaceri în zona medicală și educație vrea să preia Vending Zone, liderul pieței de automate snacks și drinks
Grupul Integral cu afaceri în zona medicală și educație vrea să preia Vending Zone, liderul pieței de automate snacks ...
Grupul Integral, prezent pe piața românească prin rețeaua națională de clinici de imagistică medicală și radiologie ...
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 10%, până la 59,238 miliarde euro, în septembrie
Rezervele valutare ale BNR au crescut cu 10%, până la 59,238 miliarde euro, în septembrie
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 59,238 miliarde de euro, la 30 septembrie 2023, ...