Premierul Poloniei îndeamnă lideri europeni, americani şi britanici să se deplaseze la Kiev în semn de solidaritate

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, i-a îndemnat pe liderii ţărilor din Uniunea Europeană (UE), SUA şi Regatul Unit să se deplaseze în capitala Ucrainei în semn de solidaritate, informează joi dpa.
AGERPRES - joi, 17 mart. 2022, 08:20
Premierul Poloniei îndeamnă lideri europeni, americani şi britanici să se deplaseze la Kiev în semn de solidaritate

În ediţia de joi a tabloidului german Bild, Morawiecki a spus că preşedintele american Joe Biden, preşedintele francez Emmanuel Macron, cancelarul federal german Olaf Scholz, premierul britanic Boris Johnson şi alţi lideri europeni ar trebui să se deplaseze la Kiev, să se uite în ochii femeilor şi copiilor de acolo şi să-i ajute să-şi salveze vieţile şi independenţa, scrie Agerpres.

Potrivit lui Morawiecki, ucrainenii luptă în Ucraina pentru valorile Europei şi ale lumii occidentale.

Capitala ucraineană Kiev este bombardată cu regularitate de când Rusia a declanşat invazia asupra Ucrainei, pe data de 24 februarie.

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei s-au deplasat la Kiev cu trenul, marţi, şi s-au întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, pentru a-l asigura de sprijinul lor.

Potrivit ambasadorului Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, chiar dacă această vizită a avut conotaţii simbolice, „ea le dă oamenilor – peste 2 milioane la Kiev care luptă pentru oraşul lor – curaj”.

Melnik l-a îndemnat totodată pe Scholz să vină la Kiev, în comentarii pentru Bild Live. „Ar fi frumos dacă Olaf Scholz, cancelarul german, ar putea veni la Kiev uneori, pentru a vedea distrugerile şi a înţelege mai bine cu ce au de-a face oamenii acolo”.

Te-ar mai putea interesa și
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României pentru gramul de aur (327,8351 lei). Precedentul record a fost atins pe 27......
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.