1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Premierul susţine că puterea de cumpărare a românilor a crescut cu 5 puncte procentuale, peste Bulgaria şi Croaţia

Premierul Viorica Dăncilă susține, citată de Agerpres, că puterea de cumpărare a românilor a crescut în primii doi ani de guvernare cu cinci puncte procentuale, ajungând la 64% din media Uniunii Europene, peste cea din Bulgaria şi Croaţia.

25 iun, 2019 | ECONOMICA.net

„Voi puncta câteva rezultate economice pozitive, după ultimele date publicate recent de Eurostat: puterea de cumpărare a românilor a crescut în primii doi ani de guvernare cu cinci puncte procentuale, ajungând la 64% din media Uniunii Europene, peste cea din Bulgaria şi Croaţia. Evoluţia din ultima parte a mandatului actualului Guvern arată că ne putem atinge obiectivul din programul de guvernare de a creşte anul viitor puterea de cumpărare la un nivel care să ajungă la 70% din media UE. Progresul din aceşti doi ani este echivalent celui realizat în perioada 2012 - 2016 când, în cinci ani, puterea de cumpărare a crescut de la 54% la 59%. Românii îşi permit în prezent să cumpere mai multe produse decât acum doi ani, iar acest lucru este rezultatul măsurilor bune pe care le-am luat", susținea premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Viorica Dăncilă a adăugat că mai sunt multe lucruri de făcut, iar Guvernul va depune toate eforturile pentru a continua pe acest drum.

"Un alt efect al deciziilor guvernamentale este hotărârea luată ieri de ANRE, respectiv reducerea în medie cu 5% a preţului gazelor naturale pentru populaţie. Preţurile vor scădea de la 1 iulie, măsură de care vor beneficia aproximativ trei milioane de consumatori casnici", conchide Dăncilă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO