Presa italiană, îngrijorată pentru Mario Monti, după declaraţiile ambigue ale lui Silvio Berlusconi

"Berlusconi ameninţă să îl înlăture pe Monti", a titrat duminică principalul cotidian italian, Corriere della Sera, reflectân îngrijorarea generală a presei după criticile însoţite de ameninţări ambigue ale lui Silvio Berlusconi împotriva preşedintelui Consiliului, Mario Monti, relatează AFP.
Economica.net - Dum, 28 oct. 2012, 15:34
Presa italiană, îngrijorată pentru Mario Monti, după declaraţiile ambigue ale lui Silvio Berlusconi

Fostul premier italian, a criticat îndelung Guvernul Monti, pe care partidul său îl susţine în Parlament, acuzându-l că duce o politică dictată de cancelarul german Angela Merkel, în cadrul unei conferinţe de presă pe care a susţinut-o duminică alături de principalul său avocat, Niccolo Gheddini.

„Trebuie să punem în balanţă pe de o parte politica Guvernului care conduce la o spirală recesivă a economiei”, iar pe de altă parte modalitatea în care „un vot de neîncredere ar putea fi interpretat de lumea financiară”, a declarat el.

„În zilele următoare vom decide cu instanţele conducătoare ale partidului meu dacă este preferabil să retragem imediat încrederea sau să o păstrăm din cauza apropierii alegerilor” prevăzute pentru primăvară, a adăugat el, declarând că vrea să ia în considerare „proximitatea” încheierii legislaturii.

„Berlusconi îl atacă pe Monti”, a titrat La Stampa, „Berlusconi contra Monti”, a afirmat şi Il Messaggero.

„Berlisconi se întoarce pe teren şi atacă. El ameninţă Guvernul Monti cu un vot de neîncredere”, a comentat cotidianul central de stânga La Repubblica.

Pentru cotidianul de stânga Il Fatto Quotidiano, „Berlusconi, din buncărul lui, le-a declarat război lui Monti şi Merkel”.

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi mai gravă
Avertisment din Germania – Nivelul scăzut al râurilor afectează lanţurile de aprovizionare. Situaţia devine şi ...
Confederaţia Industriei Germane (BDI) a avertizat marţi că nivelul scăzut al râurilor şi seceta ameninţă securitatea lanţurilor de aprovizionare, relatează agenţia EFE....
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate de milion de trageri”
Dosar Revoluţie 1989 – Rechizitoriu: „Într-o singură noapte, un singur regiment a executat aproape o jumătate ...
În timpul luptelor duse în decembrie 1989 în zona Otopeni între diferite detaşamente militare cărora li se comunicase ...
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Călin Bichir, ACVATOT: Se impun măsuri pentru redresarea sectorului construcțiilor – Interviu
Instabilitatea pieței construcților se menține și la această oră, find provocată predominant de scumpirea tuturor ...
Record Curs BNR. Cel mai puternic leu în faţa euro, din martie 2021 şi până acum – 16.08.2022
Record Curs BNR. Cel mai puternic leu în faţa euro, din martie 2021 şi până acum – 16.08.2022
BNR a anunţat, marţi, 16 august 2022, un curs de referinţă de 4,8831 lei/euro, 4,8176 lei/dolar, 5,7936 lei/liră sterlină, ...