Preşedintele ASF, despre Carpatica Asig: Şansele de a fi salvată sunt foarte mici

Şansele de salvare ale companiei de asigurări Carpatica Asig sunt foarte mici, a apreciat, într-un interviu acordat Agerpres, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mişu Negriţoiu.
Economica.net - mar, 19 iul. 2016, 13:33
Preşedintele ASF, despre Carpatica Asig: Şansele de a fi salvată sunt foarte mici

El a adăugat că situaţia asigurătorului ar putea fi clarificată curând.

‘Avem cele trei mari cazuri: Astra, Carpatica, City Insurance. Astra este deja istorie, la Carpatica probabil vom şti foarte curând încotro se îndreaptă. Şansele de a fi salvată sunt foarte mici. Sper ca lucrurile să nu meargă în aceeaşi direcţie şi la City Insurance. Deocamdată, la City există un plan de redresare pe care urmează să-l aprobăm, există nişte angajamente de capitalizare’, a spus Mişu Negriţoiu, întrebat dacă ar putea exista schimbări în rândul jucătorilor din piaţa de asigurări.

Totuşi, din punct de vedere al reclamaţiilor, City Insurance rămâne ‘marea îngrijorare’, fiind ‘beneficiarul’ a 40% din totalul reclamaţiilor înregistrate la ASF în primul semestru.

În ceea ce priveşte Euroins, şeful ASF a precizat că situaţia se reglează, urmează un angajament de capitalizare de încă 100 de milioane de lei, iar în privinţa reclamaţiilor compania şi-a îmbunătăţit mult poziţia. Însă, în continuare, RCA-ul are o pondere prea mare în portofoliul societăţii.

‘City Insurance rămâne marea îngrijorare, având 40% din totalul reclamaţiilor înregistrate la ASF pe semestrul I, dar şi Euroins suferă din cauza unei ponderi prea mari a RCA în portofoliu. Pe de altă parte, am avut nişte surprize în zona societăţilor mici. Dintre acelea cu 1% sau sub 1%, mai mult cu activităţi în afara României decât în România, cum sunt Forte Asigurări şi LIG, care se joacă cu poliţele de garanţii prin Italia într-un sistem mai puţin transparent’, a afirmat Mişu Negriţoiu.

În opinia acestuia, anul acesta va arăta o nouă pondere a RCA în portofoliul acestor firme.

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, la începutul lunii trecute, proiectul de achiziţie prezentat de societatea IIC România B.V. în vederea dobândirii unei participaţii calificate din capitalul social al societăţii Carpatica Asig. De asemenea, Consiliul a menţinut suspendarea activităţii Societăţii de Asigurare-Reasigurare LIG Insurance S.A., precum şi măsurile de capitalizare imediată a societăţii şi a aprobat Raportul de activitate şi a situaţiilor financiare anuale ale Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private pentru anul 2015.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...