1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Preşedintele AVAS: Încercăm să readucem gândirea antreprenorială în instituţie

Preşedintele AVAS, Marius Obreja, a declarat, miercuri, că se va încerca schimbarea strategiei instituţiei prin readucerea "gândirii antreprenoriale", afirmând că cel puţin în ultimii trei ani s-a pus foarte puţin accent pe societăţile din portofoliu care ar mai fi fost viabile.

06 iun, 2012 | Mediafax

Noul preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Marius Obreja, a declarat, într-o conferinţă de presă, la Sfântu Gheorghe, că, în prezent, se face o analiză la nivelul AVAS, iar pe baza rezultatelor se vor stabili măsurile viitoare pentru eficientizarea activităţii instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat că din primele date rezultă că în ultimii trei ani în cadrul AVAS s-a pus puţin accent pe societăţile din portofoliu care ar fi putut fi viabile.

"Cel puţin în ultimii trei ani s-a pus foarte, foarte puţin accent pe societăţile din portofoliu care ar mai fi fost viabile şi s-a mers pe procedura aproape clasicizată de a le aduce în stare de insolvenţă şi apoi în stare de faliment şi a le vinde ca active, şi nu ca pachet, ca business. Într-un viitor foarte apropiat o să încercăm să schimbăm strategia autorităţii şi să încercăm o privatizare ca pachet, ca afacere, ca entitate viabilă, cu portofoliu de comenzi, cu angajaţi. Mai pe scurt, să încercăm să readucem gândirea antreprenorială în AVAS", a spus Obreja.

Totodată, preşedintele AVAS a spus că una dintre măsurile imediate va fi "reîmprospătarea" structurii de vicepreşedinţi, dar a subliniat că în instituţie sunt mulţi oameni valoroşi din punct de vedere profesional care vor fi păstraţi.

"Sunt mulţi oameni de valoare, care ştiu foarte bine ce au de făcut şi tot ce e bun acolo trebuie păstrat", a spus Obreja.

Potrivit acestuia, AVAS deţine în portofoliu aproximativ 730 de societăţi comerciale la care statul este acţionar majoritar sau minoritar, iar aproximativ jumătate dintre acestea sunt în procedură apropiată de insolvenţă sau de faliment.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO