1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Preşedintele Băncii Mondiale: Zilele regimului Hugo Chavez sunt "numărate"

Preşedintele Băncii Mondiale, Robert Zoellick, a afirmat joi că zilele regimului preşedintelui venezuelan Hugo Chavez sunt "numărate" şi că fără sprijinul său Guvernele din Cuba şi Nicaragua vor avea dificultăţi în a se menţine la putere, relatează AFP.

08 iun, 2012 | Mediafax

"Zilele lui Chavez sunt numărate. Şi dacă subvenţiile sale faţă de Cuba şi Nicaragua sunt suprimate, aceste regimuri se vor găsi în dificultate. Democraţii din America Latină - de stânga, centru şi dreapta" ar trebui să se pregătească, a declarat Zoellick la Washington, cu ocazia unor ceremonii ce marchează împlinirea a 30 de ani de la înfiinţarea centrului de analiză Inter-American Dialogue.

"Apelurile la democraţie pentru a pune capăt intimidărilor, pentru a reveni la respectarea drepturilor omului, la alegeri echitabile şi la statul de drept trebuie să vină din toate capitalele", a adăugat Zoellick.

Guvernul lui Hugo Chavez este principalul aliat al statului Nicaragua de la revenirea la putere a preşedintelui de extremă-stânga Daniel Ortega în 2007, iar această ţară producătoare de petrol trimite în paralel în Cuba 100.000 de barili de petrol pe zi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO