Preşedintele Băsescu participă la lucrările Consiliului European

Preşedintele Traian Băsescu va participa, joi şi vineri, la lucrările Consiliului European de vară de la Bruxelles, pe agenda căruia se află cadrul financiar multianual 2014-2020, discutarea Semestrului european, locurile de muncă pentru tineri, finanţarea economiei UE, extinderea Uniunii.
Economica.net - joi, 27 iun. 2013, 06:12
Preşedintele Băsescu participă la lucrările Consiliului European

Şeful statului va participa joi seară, de la ora 18.15 (ora României), la prima parte a reuniunii Consiliului European, la care va fi prezent şi preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, urmată de o altă discuţie, în cursul serii, în cadrul dineului de lucru, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Vineri dimineaţă, preşedintele Băsescu va participa la cea de-a doua sesiune de lucru a Consiliului, după care, în jurul orei 14.00 (ora României), va susţine şi o declaraţie de presă cu privire la rezultatele lucrărilor.

Potrivit scrisorii de invitaţie transmise de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, principalele teme ale acestei reuniuni vor fi combaterea şomajului în rândul tinerilor şi îmbunătăţirea finanţării economiei UE, abordate în cursul sesiunii de joi seară, la care vor fi prezenţi şi preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, şi preşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Werner Hoyer.

În cursul dineului de lucru se vor discuta rezultatele Semestrului European şi recomandările specifice de ţară adoptate de Comisia Europeană.

La sesiunea de discuţii de vineri dimineaţă se va discuta despre măsurile de aprofundare a Uniunii Economice şi Monetare, despre aderarea Letoniei la zona euro, se va decide asupra începerii negocierilor de aderare cu Serbia şi se va saluta aderarea Croaţiei la UE începând cu 1 iulie.

Preşedintele Traian Băsescu urmează să se deplaseze la Bruxelles cu un zbor de linie al companiei Tarom.

„Domnul preşedinte Traian Băsescu se va deplasa la Bruxelles cu un zbor de linie al companiei Tarom, întoarcerea fiind cu o cursă a aceleiaşi companii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Băsescu.

Şeful statului l-a mandatat pe premierul Victor Ponta să participe la precedenta reuniune extraordinară a Consiliului European din 22 mai ca „un semn de încredere” faţă de acesta.

Preşedintele declara însă pe 15 mai că desemnarea primului-ministru pentru reuniunile Consiliului European cu tematici aplicate nu va deveni „neapărat” o obişnuinţă, adăugând că reuniunea din 22 mai avea un caracter extraordinar şi era şi mai scurtă ca durată. „Nu, nu neapărat. Puteţi să fiţi convinşi că puteam să susţin cel puţin la fel de bine problema energetică şi gazele de şist, pentru că şi eu sunt un partizan al exploatării gazelor de şist, pentru că ele înseamnă independenţă energetică şi bani, investiţii. Dar nu va fi o practică neapărat, însă este un consiliu scurt care începe în jurul mesei, se face poza de familie, se serveşte dineul şi în timpul acesta se discută. Nu este un consiliu ordinar. Este un consiliu extraordinar”, a spus el.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...