1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Preşedintele BVB: Piaţa de capital românească are resurse pentru tranzacţii mai mari

Oferta publică Transgaz, prin care statul a atras peste 315 milioane lei, este cea mai mare tranzacţie din piaţa de capital în ultimii ani şi arată că piaţa de capital românească are resurse şi pentru tranzacţii mai mari, a declarat vineri, la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/, Lucian Anghel.

26 apr, 2013 | Agerpres

'Este un moment excelent care va stimula companiile private să îşi intensifice eforturile şi să ridice bani din piaţa de capital', a spus Anghel.

Acţiunile Transgaz din oferta publică secundară sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ începând de vineri.

Oferta publică secundară de vânzare a 15% din acţiunile Transgaz s-a desfăşurat în perioada 4-16 aprilie 2013 şi a fost suprasubscrisă. Acţiunile companiei Transgaz se tranzacţionează pe piaţa reglementată administrată de Bursa de Valori Bucureşti din data de 24 ianuarie 2008.

Preţul de ofertă pe acţiune a fost de 179 lei pentru tranşa investitorilor instituţionali şi pentru tranşa subscrierilor mari şi de 170,05 lei pentru tranşa subscrierilor mici - pentru investitorii care au subscris în primele trei zile lucrătoare ale perioadei ofertei, respectiv de 173,63 lei - pentru investitorii care au subscris începând cu cea de a patra zi lucrătoare a perioadei ofertei.

Oferta pentru Transgaz a fost suprasubscrisă cu 347% pentru segmentul de retaileri mici şi cu 257% pentru investitori mari. Suma totală atrasă de stat a fost de 315 milioane lei (72 milioane euro).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO