1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Preşedintele CA al Centralei Nucleare Cernavodă este şi consilier în guvernul Republicii Moldova

Alexandru Săndulescu, preşedinte CA Nuclearelectrica, este, în acelaşi timp, şi consilier pe energie la cabinetul premierul Republicii Moldova, Iurie Leanca

11 iul, 2013 | | ECONOMICA.net

Alexandru Săndulescu, preşedintele Consiliului de Administraţie la Nuclearelectrica este şi consilier superior la Cabinetul Prim Ministrului Republicii Moldova, potrivit unei prezentări a membrilor CA Cernavodă făcută pe site-ul Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie. Denumirea oficială a funcţiei lui Săndulescu în guvernul basarabean este „Consilier superior pe politica energetică la Cabinetul Prim-Ministrului Republicii Moldova, în cadrul EU High Level Advisdory Mission”.

Întrebat dacă există un conflict de interese în faptul că este simultan preşedintele uneia dintre cele mai mari companii energetice din România şi consilier pe energie într-un guvern străin, Săndulescu a răspuns că nu vede niciun fel de conflict. „Care e problema. Ce conflict de interese să fie? Până acum ne plângeam că sunt numai funcţionari în consiliile de administraţie, acum, când sunt oameni din exterior, vedem probleme”, a precizat Săndulescu.

Oficialul este de mult timp ancorat în industria energetică de stat. A fost preşedinte ANRE, director al Direcţiei Energie din Ministerul Economiei şi în mai multe CA-uri ale unor companii de stat din energie

Al membru al CA Nuclearelectrica Daniela Lulache, care este şi CEO al companiei, este în acelaşi timp consilier vice-guvernator la BNR, după ce , mai înainte, a fost directorul Fondului Proprietatea.

Un alt membru, Carmen Radu, este vicepreşedinte Eximbank şi membru în Consiliul de Surpraveghere al Fondului Român de Cogarantare.

Ceilalţi membri sunt Ionel Bucur, director executiv la Cernavodă,  Alexandru Alexe şi Dragoş-Paul Popescu. Alexe este şi vicepreşedinte al companiei.

CNE Cernavodă asigură circa 20% din consumul naţional de energie. Este deţinută de statul român şi Fondul Proprietatea

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO