Preşedintele Credit Europe Bank, Omer Tetik, a fost numit director general la Banca Transilvania

Actualul preşedinte al Credit Europe Bank România, Omer Tetik, a fost numit director general al Băncii Transilvania (TLV), post vacant de mai mult de un an, după plecarea lui Robert Rekkers, potrivit unui anunţ al băncii trimis marţi Bursei.
Economica.net - mar, 14 mai 2013, 06:24
Preşedintele Credit Europe Bank, Omer Tetik, a fost numit director general la Banca Transilvania

Mai multe surse bancare au declarat pentru MEDIAFAX, pe data de 1 mai, că Tetik ar putea prelua şefia băncii.

Potrivit surselor citate atunci, Tetik şi-a anunţat acţionarii că va înceta colaborarea cu banca începând cu mijlocul lunii mai.

Tetik face parte din conducerea executivă a Credit Europe Bank din 2000, unde a debutat ca şef al Diviziei Trezorerie şi Instituţii Financiare, iar mai apoi a coordonat mai multe departamente inclusiv cele de retail banking, reţea şi carduri.

În vârstă de 40 de ani, Tetik a absolvit în 1996 Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Facultatea de Economie, specializarea econometrie.

Durata mandatului va fi până în decembrie 2016, exercitarea efectivă a acestuia urmând să înceapă după obţinerea tuturor aprobărilor şi autorizaţiilor necesare.

În ianuarie 2012, Robert Rekkers a demisionat din funcţia de director general al Băncii Transilvania şi din cea de membru în Consiliul de Administraţie, după ce a condus banca timp de nouă ani. Rekkers a plecat la grupul Agricover, unde conduce acum Agricover Credit IFN.

La finele anului trecut, Horia Ciorcilă, preşedintele CA şi acţionar al Băncii Transilvania, a primit mandatul administratorilor pentru coordonarea activităţii băncii şi a Comitetului Executiv de Management. Până la acel moment, mandatul de administrator interimar pentru coordonarea activităţii băncii şi a Comitetului Executiv de Management a fost asigurat de Peter Franklin.

Tot atunci, administratorii au desemnat-o pe Luminiţa Runcan pentru poziţia de director general adjunct şi pe Teo Bîrle în calitatea de directorul Direcţiei Trezorerie.

Ulteriori, administratorii au numit încă trei directori generali adjuncţi, respectiv Gabriela Nistor, Leontin Toderici şi Andrei Dudoiu, care deţineau funcţii de conducere în cadrul băncii.

Cei mai mari acţionari ai băncii sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), cu 14,61%, din titluri şi Bank of Cyprus, cu 9,9%. Printre acţionarii semnificativi se regăseşte SIF Moldova (5%), preşedintele Consiliului de Administraţie al băncii, Horia Ciorcilă, şi International Finance Corporation, divizie a Grupului Băncii Mondiale.

Banca din Cluj este printre puţinele instituţii de credit care au obţinut profit în toţi anii de criză, după un rezultat record de aproape 400 de milioane de lei în 2008, când câştigul a fost susţinut şi de vânzarea participaţiei de la compania de asigurări Asiban. În 2009, câştigul băncii a scăzut puternic, la 62 milioane lei, după care a revenit pe un trend ascendent, cu 135 milioane lei în 2010 şi 185 milioane lei în 2011.

Banca Transilvania estimează că va obţine în acest an un profit brut de 388 de milioane lei, în urcare cu 14,5% faţă de rezultatul raporta în 2012, de 340 milioane lei, şi o creştere a bilanţului cu 8% până la 31,8 miliarde lei.Acţiunile Băncii Transilvania au scăzut cu 0,39% în prima oră a şedinţei bursiere de joi, la 1,285 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a băncii este de 2,445 miliarde lei (564,7 milioane euro).

Acţiunile Băncii Transilvania au crescut cu 2,04% în sesiunea de luni, la 1,298 lei. La această cotaţie, capitalizarea bursieră a băncii este de 2,47 miliarde lei (571 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
România va trebui să aloce anual 2% din PIB pentru cofinanțarea proiectelor de infrastructură – proiect MTI
România va trebui să aloce anual 2% din PIB pentru cofinanțarea proiectelor de infrastructură – proiect MTI
România va trebui să aloce anual, în următorii 10 ani, aproximativ 2% din PIB reprezentând contribuţia financiară ...
Ce promoții la carburanți găsiți în această perioadă în benzinării
Ce promoții la carburanți găsiți în această perioadă în benzinării
Pe fondul prețurilor în creștere ale carburanților, reducerile oferite de marile lanțuri de benzinării pot aduce o ...
Franța a livrat în 2016 zeci de mii de bombe către Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, pe care să le folosească în războiul din Yemen
Franța a livrat în 2016 zeci de mii de bombe către Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, pe care să le folosească ...
Franţa, care îl avea pe atunci preşedinte pe Francois Hollande, a livrat în 2016 zeci de mii de bombe Arabiei Saudite ...