Preşedintele Hornbach: Ne extindem în România. În 2018 deschidem şi magazin online

Retailerul german de bricolaj Hornbach are în plan dezvoltarea operaţiunilor în România, în contextul în care 'toate semnele arată că economia merge în sus', au anunţat miercuri, la Bucureşti, reprezentanţii concernului german, cu prilejul marcării a 10 ani de activitate pe piaţa locală.
Economica.net - mie, 28 iun. 2017, 08:54
Preşedintele Hornbach: Ne extindem în România. În 2018 deschidem şi magazin online

‘Toate semnele ne arată că economia României merge în sus. Dorim să creştem mai departe în România, suntem pe cale să localizăm câteva magazine foarte bune, pe care să le dezvoltăm. Acum pe piaţa locală concurenţa este mai mare, preţurile terenurilor cresc, preţurile materialelor de construcţii cresc, trebuie să fii foarte atent ce teren selectezi. În România am rezistat foarte bine, nu ca alţi concurenţi care au trebuit să se retragă. Mergem lent şi sigur, pentru locaţii bune’, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Hornbach Management AG, Albrecht Hornbach.

În 2016, cifra de afaceri a subsidiarei Hornbach România, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit, a crescut la 141,79 milioane euro, de la circa 123 milioane euro în 2015, conform datelor prezentate de către directorul general al Hornbach România, Mugurel-Horia Rusu.

De la intrarea pe piaţa din România, Grupul Hornbach a investit 145 de milioane de euro şi a creat peste 730 de locuri de muncă.

‘Grupul Hornbach a inaugurat primul magazin pe piaţa românească în 2007 şi, de atunci până în prezent, investiţiile companiei în România s-au ridicat la aproximativ 145 de milioane de euro. Suma a fost direcţionată către achiziţia de terenuri, construirea şi dotarea celor şase magazine pe care deţinem aici (Berceni – 2007, Militari – 2008, Braşov – 2009, Bucureşti – 2010, Timişoara – 2012, Sibiu – 2015), cât şi în construirea sediului central’, a declarat directorul general al Hornbach România.

Retailerul german de bricolaj vizează lansarea în prima jumătate a anului 2018 a magazinului online pentru piaţa din România.

‘Deja am înfiinţat în cadrul companiei un departament dedicat acestui proiect, fiind considerat extrem de important pentru dezvoltarea companiei în linie cu cerinţele clienţilor, care doresc să aibă acces la produsele noastre direct de acasă, din faţa calculatorului’, a subliniat Mugurel-Horia Rusu.

Pe piaţa locală, magazinele Hornbach se diferenţiază prin suprafaţa foarte mare a fiecărei locaţii – aproximativ 23.000 de mp fiecare, cu excepţia celei din Sibiu – 12.000 mp. Peste 60.000 de produse sunt disponibile pe stoc, iar alte 60.000 de articole sunt disponibile la comandă.

‘Suntem foarte mulţumiţi de dezvoltarea regiunii România. Cele şase magazine de materiale de construcţii şi grădinărit din această ţară contribuie semnificativ la dezvoltarea concernului nostru, datorită unei creşteri puternice a cifrei de afaceri’, a spus Albrecht Hornbach.

Înfiinţat în 1877 în Germania, ca afacere de familie, Grupul Hornbach deţine 156 de magazine în nouă ţări europene, cu o suprafaţă totală de vânzare de 1,8 milioane mp. În perioada martie-mai 2017, concernul a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri consolidate de 7,1 procente. În anul fiscal 2016-2017, Hornbach a înregistrat o cifră de afaceri de 3,9 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...