Preşedintele Huawei: în ultimul an Huawei s-a străduit să supravieţuiască şi să meargă mai departe

În cadrul evenimentului Huawei Global Analyst Summit 2020, Guo Ping, președintele prin rotație al companiei, a vorbit despre provocările companiei din ultimul an, dar şi despre viitorul tehnologiei şi reţele 5G.
Lidia Neagu - mar, 19 mai 2020, 10:14
Preşedintele Huawei: în ultimul an Huawei s-a străduit să supravieţuiască şi să meargă mai departe

În deschiderea evenimentului, Preşedintele Huawei prin rotaţie, Guo Ping, a susţinut un discurs inaugural intitulat „Huawei: Un an şi mai mult”. 

Guo Ping a început prin anunţarea rezultatelor financiare ale Huawei din ultimul an, declarând: „În ultimul an, multe tehnologii ne-au devenit indisponibile. Totuşi, Huawei s-a străduit să supravieţuiască şi să meargă mai departe”.

„Huawei are o contribuţie de lungă durată în mod activ pentru industria IT&C. Încă de la fondarea sa, Huawei s-a angajat să aducă digitalul cât mai multor oameni şi organizaţii pentru a încuraja progresul la nivel global. În ultimii peste 30 de ani, Huawei a implementat peste 1.500 de reţele în peste 170 de ţări şi regiuni, deservind peste 3 miliarde de utilizatori din toată lumea.

De asemenea, noi oferim dispozitive inteligente pentru peste 600 de milioane de consumatori finali. Acţiunile SUA împotriva Huawei nu vor aduce prejudicii doar companiei Huawei, ci şi experienţei clienţilor şi consumatorilor care folosesc produsele şi serviciile Huawei”.

Oficialul Huawei a estimat că valoarea industriei IT va depăși 23 de trilioane de dolari în 2025, mulțumită noilor tehnologii care vor face toate orașele, toate industriile și toate obiectele conectate.

Pe viitor, Huawei spune că va continua să investească şi să inoveze în trei domenii: conectivitate, tehnologie de calcul şi dispozitive inteligente. Vom lucra împreună cu clienţii, partenerii, organizaţiile de standardizare şi toţi ceilalţi jucători din industrie, din domenii precum lanţurile de aprovizionare, standarde şi cultivarea talentelor, pentru a încuraja colaborarea deschisă, a promova dezvoltarea industriei şi de a explora împreună viitorul”.

Guo Ping a explicat  apoi de ce unificarea standardelor de comunicație în ceea ce privește tehnologiile 5G și cloud e importantă.

„Astăzi, lumea este un sistem integrat de colaborare. Tendinţa către globalizare nu trebuie, şi probabil nu va fi suprimată. Standardele şi lanţurile de aprovizionare fragmentare nu folosesc nimănui, iar fragmentarea şi mai mare va avea un impact sever asupra întregii industrii de profil. Industria, în ansamblul său, ar trebui să conlucreze pentru a întări protecţia proprietăţii intelectuale, a asigura o competiţie corectă, a proteja standardele globale unitare şi a promova un lanţ de aprovizionare global bazat pe colaborare.”

Primul Summit Huawei al Analiştilor Globali s-a desfăşurat în 2004 şi, de atunci, are loc în fiecare an. Summit-ul din acest an are loc între 18 şi 20 mai, într-o serie de sesiuni paralele. Participanţii includ experţii industriei din toată lumea, aceştia discutând şi împărtăşind viziunile privind tendinţele din industrie, tendinţele tehnologice şi colaborarea globală. 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite încurajează Germania să trimită Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune
Statele Unite speră că recenta decizie a Washingtonului de a trimite rachete cu rază lungă de acţiune Ucrainei va încuraja Germania să facă acelaşi lucru, lucru pe care Berlinul l-a exclus......
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Ieftinire în benzinării azi, benzina și motorina costă aproape la fel. Ce se întâmplă
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei vândute în stațiile ...
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare judeţ
Ciolacu: Regionalizarea României şi reforma bugetară trebuie făcute, dar e nevoie de analize şi studii pentru fiecare ...
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, ...
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card mai ușor de folosit?
Metoda de plată care plasează Bucureștiul deasupra a jumătate din capitalele UE. Poate deveni numărul unic un City Card ...
Numărul unic #7458 a fost accesat de peste 11 milioane de ori în 2023, doar pentru plata călătoriilor cu mijloacele STB ...