Președintele Iohannis a anunțat că mâine vor fi decise noi măsuri restrictive

Președintele României Klaus Iohannis a a anunțat marți că a decis să convoace mâine o ședință cu toti resposnabilii guvernamentali implicați în gestiunea pandemiei pentru implementarea unor măsuri clare restrictive, singurele care pot diminua răspândirea infectărilor.
Ion Dobreanu - mar, 19 oct. 2021, 18:32
Președintele Iohannis a anunțat că mâine vor fi decise noi măsuri restrictive

„Am decis să convoc mâine o şedinţă cu toţi responsabilii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”, a spus şeful statului.

Declarația președintelui vine în contextul în care România a înregistrat cifre record de îmbolnăviri și de decese din cauza COVID-19. Iohannis a ținut încă de la începutul declarației să precizeze situația dramatică în care se află Români, și după aceea a anunțat că mâine se vor decide noi măsuri restrictive.

„18.863 – nu este un simplu număr, sunt 18.863 de inimi de români care de astăzi bat cu teamă de necunoscut, cu teama că sunt bolnavi de COVID-19, fiecare dintre ei cu familii şi oameni dragi, care poate au luat şi ei, la rândul lor, boala. 574. Nu este un simplu număr, sunt 574 de inimi de români care au încetat să mai bată fiindcă au pierdut lupta cu acest virus ucigaş. Oameni care, în urmă cu doar câteva săptămâni, se bucurau de viaţă, visau şi îşi făceau planuri de viitor, lasă acum în urmă lacrimile şi disperarea celor care le plâng moartea. Mame şi taţi despărţiţi definitiv de copiii care niciodată nu vor putea fi consolaţi de pierderea părinţilor. Oameni care îi pierd pe cei pe care îi iubesc, fără să mai apuce să-şi ia rămas bun, oameni care îngroapă acum alături de cei dragi şi o parte din sufletul lor. 1.805. Nu este un simplu număr, sunt 1.805 de români care se luptă minut de minut pentru fiecare respiraţie, pentru fiecare gură de aer. Toate acestea, 18.863 de cazuri noi de îmbolnăviri de COVID-19, 574 de decese, 1.805 cazuri la secţiile de terapie intensivă sunt doar raportările zilei de astăzi. În realitate, sunt milioane de români afectaţi, cu vieţile schimbate de multe ori ireversibil de efectele acestei pandemii. Spitale arhipline, secţii de terapie intensivă care nu mai fac faţă, medici epuizaţi”, a spus Iohannis.

„Pentru a opri aceste val pandemic sunt necesare măsuri urgente pentru a opri răspândi transmiterea comunitară, și este nevoie acum! Fie că e certificatul verde sau alte măsuri care să reducă mobilitatea și interacțiunea umană. Nu mai trebuie sa pierdem nicio clipă în a le asuma și a le pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea”, a declarat Iohannis.

Iohannis a precizat că valul patru al pandemiei de COVID-19 se dovedește mult mai agresiv chiar şi decât cele mai pesimiste aşteptări şi prognoze.

Potrivit şeful statului, pregătirea pentru valul patru al pandemiei, pe fondul unei campanii de vaccinare anti-COVID care s-a mişcat mult prea lent, a fost „deficitară”, cauzele fiind multiple.

Președintele i-a făcut direct responsabili de morții de COVID-19 pe cei care susțin campaniile împtriva vaccinării anti-COVID-19.

„Vaccinarea este singura solutie care vedem că funcționează în toate statele în care pandemia a fost semnificativ redusă în proporție covârșitoare. Este și argumentul suprem împotriva tuturor celor care contestând cu premeditare vaccinurile sunt indirect responsabili și vinovați de suferința semenilor pe care chipurile încearcă să îi salveze de efecte adverse imaginare. Vaccinurile anti-COVID sunt sigure și eficiente, la fel cum formele severe și decesele sunt reale și dramatice. Conspirațiile și teoriile fake news fac extrem de mult rău celor care refuză soluția care le-ar salva viața”. a spus președintele.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...