Preşedintele PE, Martin Schulz: ‘Mai mult timp acordat Greciei şi Spaniei’

Preşedintele Parlamentului European, social democratul german Martin Schultz, doreşte ca 'Greciei şi Spaniei să li se acorde mai mult timp' pentru a-şi face ordine în finanţele publice şi să nu le se impună 'o orgie de austeritate', transmite AFP.
Economica.net - vin, 12 oct. 2012, 05:20
Preşedintele PE, Martin Schulz: 'Mai mult timp acordat Greciei şi Spaniei'

Într-un interviu acordat postului naţional de televiziune din Austria ORF, după o întrevedere la Viena cu cancelarul austriac, Werner Faymann, şi el social democrat, Martin Schulz a menţionat că ţările lor au nevoie mai ales ‘de un angajament faţă de euro, investiţii strategice, de luptă împotriva şomajului în rândul tinerilor şi … de speranţă’.

La adresa responsabililor germani extrem de critici faţă de ajutorul acordat Greciei, el a subliniat că este de asemenea în interesul ţărilor bogate din cadrul Uniunii Europene (UE), ca Germania, ‘să nu vadă prăbuşindu-se pieţele lor de export’.

În legătură cu dezbaterile în curs pentru crearea în UE a unui buget numai pentru ţările membre ale zonei euro, preşedintele Parlamentului European s-a arătat favorabil acestei idei. ‘Un buget special pentru cele 17 ţări ale zonei euro este de luat în calcul’, a afirmat el joi seară, cu prilejul unei întâlniri cu responsabili sindicali din Austria.

Pe de altă parte, în cursul unei conferinţe de presă, el a salutat introducerea în 11 ţări europene a unei taxe pe tranzacţiile financiare, pentru că ‘nu este totuşi posibil ca aceia care cel puţin împart vina pentru actuala criză să scape de responsabilităţile lor’.

Într-un interviu ce urmează să apară în ediţia de vineri a cotidianului austriac Standard, Martin Schulz s-a pronunţat pentru ‘un guvern european’ care să aibă misiunea de a gestiona ‘competenţele atribuite Uniunii Europene’. Un ‘guvern european, responsabil în faţa Parlamentului European care să numească acest guvern şi să îl revoce dacă este necesar’, a mai declarat social democratul german.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
O firmă turcească a câștigat contractul de reabilitare a Lotului 2 din Drumul Național 6 Alexandria – Craiova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat vineri că, în urma finalizării procesului de ...
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație – Grindeanu
Autostrada Buzău – Focșani: CNAIR a avizat proiectul tehnic. Acum poate fi pregătită documentația pentru licitație ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) poate începe pregătirea documentației pentru lansarea ...
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, inclusiv cei care se ocupă de vaccinare
Kristalina Georgieva, șefa FMI: Nu doar băncile centrale trebuie să se lupte cu inflația. Mai sunt și alți actori, ...
Nu doar oficialii băncilor centrale trebuie să combată inflaţia ci şi alţi decidenţi au un rol important de jucat, ...