1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 4 º

News

Preşedintele Renault speră că o decizie cu privire la noul director va fi luată în zilele următoare

Preşedintele Renault, Jean-Dominique Senard, şi-a exprimat miercuri speranţa că o decizie cu privire la noul director general al constructorului auto francez va fi luată în zilele următoare, transmite Reuters.

22 ian, 2020 | Agerpres

"Decizia va fi luată, sper, în zilele următoare, suntem în intervalul de timp pe care l-am anunţat anterior", a declarat miercuri Jean-Dominique Senard, pentru postul de radio BFM Business de la Forumul economic de la Davos.

Întrebat dacă persoana aleasă de Consiliul de administraţie de la Renault va fi Luca de Meo, fostul şef de la Seat considerat de presă favorit pentru postul de CEO al Renault, sau actualul director general interimar, Clotilde Delbos, Jean-Dominique Senard a refuzat să facă comentarii. "Lăsaţi guvernanţa grupului să funcţioneze", a răspuns Senard.

De asemenea, preşedintele Renault a răspuns criticilor formulate anterior de Carlos Ghosn, fostul lider al grupului Renault, care după fuga sa în Liban a acuzat faptul că alianţa Renault-Nissan, cel mai mare grup auto mondial în 2017, nu a mai înregistrat profit şi nici creştere după înlăturarea sa.

"Nu am fost niciodată un fanatic al cursei pentru volume de vânzări cât mai mari. Este uşor să alergi după clasamente mondiale dacă performanţele nu urmează o tendinţă similară. Pentru Nissan dar şi pentru Renault problema se pune în aceşti termeni. Ajungerea la aceste volume de vânzări prin limitarea capacităţii de a fixa preţurile pentru grup şi pentru vehicule nu este cea mai bună modalitate", a spus Jean-Dominique Senard.

La finele anului trecut, ministrul francez al Economiei şi Finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat că procesul de selecţie a noului director general de la constructorul auto Renault nu s-a încheiat, adăugând că ar dori ca acest post să fie ocupat de un profesionist din industria auto. Statul francez este principalul acţionar de la Renault cu o participaţie de 15%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO