1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

News

A venit şi Orange. Ce operator are cea mai bună ofertă pentru serviciile de televiziune prin satelit

Orange România, cel mai mare operator de comunicații mobil de pe piața locală, a lansat recent serviciile de televiziune digitală prin satelit, piață dominată până acum de RCS-RDS, Romtelecom și UPC. Dar care operator are oferta cea mai bună?

16 iun, 2013 | ECONOMICA.net

Oferta Romtelecom cu cel mai mare pachet de programe costă 12.28 de euro, include 99 de canale transmise in standard definition (SD) și doar 3 canale transmise în HD. Pentru a beneficia de pachetul cu încă patru canale HD taxa este de 4.84 de euro. Pentru un reciever HD în custodie, un client trebuie să plătească o taxă lunară de 2.48 de euro pe lună. Aşadar, dacă achiziționezi servicii DTH de la Romtelecom trebuie să plătești lunar în total 18.6 euro pentru a beneficia de 99 de canale SD și de 7 canale HD.

Dacă vrei să beneficiezi de un pachet maxim plus canale HD de la Focussat, platforma digitală operată de UPC România, trebuie să plătești un abonament lunar de 70 de lei (15.65 de euro). Pachetul maxim conține 85 de canale, iar cel HD conține 11 posturi de televiziune.În comparație cu ceilalți furnizori de servicii DTH, cei care doresc receptoare HD de la UPC România trebuie să achiziționeze îl achiționeze la un preț de 75 de euro și mai trebuie achitată o taxă de activare a serviciilor de 70 de lei.

RCS&RDS nu furnizează în acest moment canale HD prin intermediul platformei DTH, Digi. Pachetul maxim oferit de operator costă 33 de lei pe lună (circa 7,5 euro) și conține 81 de canale în format standard definition (SD). Chiria pentru un reciever este de 6 lei pe lună, iar la încheierea unui contract clienții trebuie să plătească o taxă de activare a recieverului de 50 de lei plus 50 de lei pentru antena externă.

Orange România oferă un pachet maxim de 95 de canale dintre care 37 în format High Definition pentru care clienții trebuie să plătească 12 euro în cazul în care nu sunt abonați ai Orange România. În cazul în care ai un SIM în rețea plătești un preț de 9.6 euro pe lună, iar în cazul în care ai 2 sau mai multe SIM-uri în rețea plătești 8.4 euro pe lună.

Costul chiriei pentru un reciever este de 3 euro pe lună și 2.5 euro începând cu cel de-al doilea reciever, iar pentru instalarea și activarea Orange TV trebuie să plătești 40 de euro. Dacă ești client Orange taxa este 0 euro. Astfel costul lunar variază între 11.4 euro dacă ai două SIM-uri la Orange și 15 euro dacă nu ești abonat Orange, pe lângă costul instalării.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO