Petrom a ieftinit carburanţii

Motorina a ajuns la 5,51 lei la staţia de referinţă Petrom pe care ECONOMICA.NET o urmăreşte. Benzina este 5,71 lei. Ieftinirile au intrat în vigoare de vineri 26 iunie 2015, de la ora 16.00.
Economica.net - vin, 26 iun. 2015, 12:58
Petrom a ieftinit carburanţii

Motorina standard costă de vineri 26 iunie 2015, de la ora 16.00, 5,51 lei, la staţia de referinţă Petrom – Alexandriei, Bucureşti, în scădere cu 6 bani faţă de preţul de 5,57 lei.

Pe benzină daţi 5,71 lei, o ieftinire de 11 bani. Preţul era de 5,82 lei.

Aceste preţuri sunt valabile până duminică seara. Ele includ o ieftinire de azi făcută de Petrom, plus reducerea de weekend de 6 bani la benzină şi 3 bani la motorină.

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere. În ultimele două luni, cotaţia benzinei a crescut, în timp ce motorina s-a ieftinit.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

Te-ar mai putea interesa și
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie. ...
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...