Preţul acţiunilor Ford ar putea creşte cu 30% după lansarea noii camionete F-150 – Barron’s

Preţul acţiunilor Ford s-ar putea redresa în următoarele luni şi ar putea urca cu 30%, au anunţat luni specialiştii publicaţiei financiare Barron's, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 17 nov. 2014, 13:35
Preţul acţiunilor Ford ar putea creşte cu 30% după lansarea noii camionete F-150 - Barron's

Al doilea producător auto american va beneficia probabil de lansarea noii camionete F-150, care deja a primit calificative ridicate de la experţii din industria auto, susţin analiştii Barron’s, care apreciază că noul model va majora profitul Ford, scrie Agerpres.

Acţiunile companiei au scăzut deoarece câştigurile Ford au fost afectate de rezultatele slabe din Rusia şi America de Sud şi din cauza reducerii producţiei în timpul trecerii la noul model F-150, se arată în raport.

Ford Motor a închis temporar una dintre fabricile sale din Dearborn, Michigan, pentru retehnologizare, în vederea lansării noului model F-150 în acest an.

Vineri, la bursa de la New York, acţiunile Ford au închis la 15,14 dolari, anul acesta titlurile companiei înregistrând un declin de 1,9%.

Analiştii susţin că este puţin probabilă o altă scădere economică, în condiţiile în care vânzările de maşini şi camioane în America de Nord s-au redresat semnificativ.

Creşterea costurilor cu acţiunile de rechemare la service în America de Nord şi pierderile din Rusia şi America de Sud au determinat Ford să-şi reducă estimările privind profitul înainte de taxe realizat în acest an până la şase miliarde de dolari, comparativ cu un profit cuprins între şapte şi opt miliarde de dolari cât estima anterior.

De asemenea, directorul financiar al Ford, Bob Shanks, a anunţat recent că în 2015 profitul înainte de taxe este estimat să crească între 8,5 şi 9,5 miliarde de dolari, sub estimările analiştilor care mizau pe un rezultat de 10,6 miliarde de dolari.

În România, Ford a demarat producţia la fabrica din Craiova în 2012, odată cu lansarea modelului B-Max, care este primul produs al acestei fabrici şi prima maşină românească de 5 stele EuroNCAP. Tot în 2012, Ford a început să producă la Craiova şi motorul EcoBoost.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...