1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

Extern

Preţul barilului de petrol trece de 100 de dolari

Preţul barilului de petrol pe piaţa de la Londra a trecut marţi de 100 de dolari pentru prima dată după trei săptămâni, cu o creştere de aproape 2,5 dolari, ca urmare a aşteptărilor analiştilor ca băncile centrale din Europa până în China să relaxeze politicile monetare pentru a susţine economia.

03 iul, 2012 | Mediafax

Cotaţia petrolului a fost susţinută şi de estimările că sancţiunile împotriva Iranului vor limita oferta disponibilă, potrivit Bloomberg.

Ţiţeiul Brent, pe piaţa britanică, a urcat cu 2,4 dolari, la 99,74 dolari până la 11:24 GMT (14:24 ora României), după ce a atins un maxim al zilei de 100,17 dolari. Petrolul de pe piaţa din Statele Unite a urcat cu 2,27 dolari, la 86,02 dolari.

Analiştii anticipează o reducere a dobânzii de către Banca Centrală Europeană (BCE) la şedinţa de politică monetară programtă joi, în timp ce o publicaţie de stat din China a scris că este momentul potrivit ca statul chinez să crească lichidităţile din sistemul bancar.

Embargoul UE asupra exporturilor de petrol ale Iran va avea, probabil, un imapact mai puternic decât se anticipa, potrivit Goldman Sachs. Embargoul a intrat complet în vigoare de la 1 iulie, după încheierea excepţiilor pentru unele contracte.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO