Preţul de piaţă al Aerostar Bacău a depăşit prognozele. Neconvingător, spun analiştii

Preţul acţiunilor producătorului de componente aeronautice Aerostar Bacău (ARS) a depăşit deja , cu aproae 2%, preţul ţintă stabilit de analiştii SSIF Broker Cluj Napoca, la 1,637 lei / titlu, cu numai o săptămână în urmă. Totuşi, „Aerostar are nevoie de contracte noi, pentru a ne convinge că are perspective şi mai bune“, a declarat , pentru ECONOMICA.NET, analistul Andrei Rădulescu de la Broker Cluj.
Adrian N. Ionescu - mar, 05 mart. 2013, 11:36
Preţul de piaţă al Aerostar Bacău a depăşit prognozele. Neconvingător, spun analiştii

Jucătorii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au crescut presiunea pe cumpărare, ca urmare a rezultatelor bune ale Aerostar Bacău (ARS) pe 2012: profit net de 15,1 milioane de lei, în creştere cu 30% faţă de 2011.

Preţul acţiunii ARS era de 1,64 lei / titlu, marţi la prânz, în creştere cu 3% faţă de închiderea de luni şi cu 1,8 % peste preţul ţintă stabilit de Andrei Rădulescu, de la SSIF Broker Cluj Napoca.

Totuşi, analistul nu se lasă convins de durabilitatea creşterii cotaţiilor peste preţul ţintă stabilit la începutul lunii noiembrie 2012, pentru următoarele 12 luni.

Recomandarea rămâne cea de „Păstrează“ acţiunile ARS.

„Piaţa a anticipat rezultatele bune ale Aerostar, dar indicatorii sectoriali ai industriei de profil europene sunt în decelerare, din cauza crizei. Aerostar depinde mult de comenzile străine. Deocamdată nu am motive să modific preţul ţintă la Aerostar Bacău (ARS)“, a  declarat , pentru ECONOMICA.NET, analistul senior  al Broker Cluj.

O eventuală creştere a preţului ţintă ar putea veni în mai, după rezultatele ARS pe Trimestrul I / 2013, dar o eventuală modificare a preţului ţintă pare improbabilă, dacă firma nu anunţă noi contracte cu parteneri străini, potrivit declaraţiilor lui Andrei Rădulescu.

„Este necesară şi de o amelioare a indicatorilor de gestiune (timpul mediu de încasare a creanţelor, cel de stocare şi cel de plată al datoriilor comerciale). Am efectuat analiza conform standardelor IFRS (internaţionale, n.r.) şi a rezultat o datorie pe termen mediu de 41,5 milioane de lei, care nu au fost relevate de standardele de contabilitatea românească (RAS)“, îşi motivează scepticismul analistul de la Broker Cluj.

Totodată, acţiunile ARS, au mai înregistrat maxime peste preţul ţintă, ajngând la 1,73 lei/titlu în 17 ianuarie, dar în februarie s-au stabilizat sub preţul ţintă.

Aerostar Bacău (ARS) depinde în proporţie de aproape 80% de exporturi. Producţia de  subansamble pentru Airbus este una din liniile de afacere. Dar chinezii vor reduce, însă, cererea de avioane europene, atunci când îşi vor produce propriile avioane comerciale, potrivit lui Andrei Rădulescu.

Acţionarii celei mai mari companii din industria aeronautică românească au aprobat deja o ţintă de  profit brut de peste 19 milioane de lei pe 2013, cu peste 11% peste cel obţinut anul trecut.

 

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Te-ar mai putea interesa și
Sergiu Manea (BCR): Dacă reuşim să absorbim banii din Politica de Coexiune și NextGenerationEU am adăuga la PIB peste 2%
Sergiu Manea (BCR): Dacă reuşim să absorbim banii din Politica de Coexiune și NextGenerationEU am adăuga la PIB peste 2%
România şi-ar majora potenţialul de creştere economică la 5 - 5,5% dacă ar absorbi banii din Politica de Coeziune şi Fondurile NextGenerationEU, de la 3,5% în prezent, a afirmat, miercuri,......
Boloș, la întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale: Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică și vom continua reformele
Boloș, la întâlnirea cu reprezentanții Băncii Mondiale: Ne menţinem angajamentul să promovăm stabilitatea macroeconomică ...
România va menţine echilibrul macroeconomic şi angajamentul ferm de a continua reformele asumate prin Planul Naţional ...
Turkish Airlines, aproape de un acord cu Rolls-Royce și Airbus pentru producția de componente – surse Bloomberg
Turkish Airlines, aproape de un acord cu Rolls-Royce și Airbus pentru producția de componente – surse Bloomberg
Compania Turkish Airlines ar urma să semneze un acord cu Rolls-Royce Holdings Plc şi Airbus SE pentru producţia internă ...
TikTok a actualizat regulile comunității și a introdus noi funcții pentru crearea și distribuirea în siguranță de conținut
TikTok a actualizat regulile comunității și a introdus noi funcții pentru crearea și distribuirea în siguranță de ...
TikTok anunțat astăzi că a actualizarea regulilor comunității pentru a oferi și mai multe informații privind normele ...