Apartamentele s-au ieftinit în septembrie. Vezi cu cât

Preţul mediu al apartamentelor a scăzut, la nivel naţional, în septembrie, până la 963 euro/mp util, cu 0,4 % mai mică decât cea înregistrată în august, conform unui raport realizat de site-ul imobiliare.ro.
Economica.net - lun, 01 oct. 2012, 11:56
Apartamentele s-au ieftinit în septembrie.  Vezi cu cât

Preţurile mediu al apartamentelor noi şi vechi calculat la nivelul întregii Capitale a scăzut uşor în luna septembrie până la valoarea de 1.127 euro/mp util, valoare cu doar 2 euro mai ridicată decât recordul minim al ultimilor patru ani, atins în iulie 2012.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucureşti a ajuns în luna septembrie la valoarea de 1.290 euro/mp util, în uşoară creştere (0,2%) faţă de luna august, dar cu aproximativ 5% mai mic decât în septembrie 2011.

Luna septembrie nu a adus modificări semnificative în cazul apartamentelor vechi din Capitală. Totuşi, cu o valoare medie de 1.048 euro/mp de suprafaţă utilă, acestea sunt cu 5,7% mai ieftine decât în aceeaşi perioadă a anului 2011.

În Braşov, preţul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vânzare a atins, în septembrie, valoarea de 844 euro/mp de suprafaţă utilă, cu 0,7% mai puţin decât în luna august. Aceasta este, totodată, valoarea minimă a ultimilor patru ani înregistrată pentru acest oraş.

Cluj-Napoca s-a numărat printre oraşele în care preţurile apartamentelor au crescut în luna septembrie, la fel ca în august. De această dată, însă, vorbim de o creştere de aproximativ 2%. Astfel, preţurile medii pentru apartamentele din Cluj-Napoca pentru luna septembrie sunt de 921 euro/mp. Valoarea actuală este totuşi cu aproape 5% sub cea înregistrată în urmă cu 12 luni.

Apartamentele scoase la vânzare în Constanţa s-au scumpit în ultimele treizeci de zile. Indicele imobiliare.ro calculat la nivelul oraşului pentru luna septembrie a atins valoarea de 872 euro/mp util, cu 0,9% mai mult decât în luna precedentă. Valoarea actuală este, totodată, cu 9% mai mică decât cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2011.

Luna septembrie aduce preţuri considerabil mai mici pe piaţa rezidenţială din Timişoara. Astfel, apartamentele s-au ieftinit cu 1,3% în ultimele treizeci de zile. Valoarea Indicelui imobiliare.ro înregistrată la nivelul oraşului pentru luna septembrie, 780 euro/mp util, este foarte apropiata de cea mai mică valoare a ultimilor patru ani (789 euro/mp) înregistrată în mai 2011.

Indicele imobiliare.ro pentru Ploieşti indică, pentru luna septembrie, o valoare medie de 825 euro/mp util pentru apartamentele noi şi vechi scoase la vânzare în acest oraş. Cu o creştere de 1,6% înregistrată în ultimele treizeci de zile, evoluţia preţurilor apartamentelor din Ploieşti este contrară trendul general naţional. În comparaţie cu luna septembrie 2011, preţurile solicitate în prezent sunt mai mici cu 5,3%.

Te-ar mai putea interesa și
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru – OUG 34 publicată în Monitorul Oficial
CASS aplicată indemnizaţiilor de concediu medical pentru boală obişnuită, carantină sau reducerea duratei de lucru ...
Contribuţia de asigurări de sănătate (CASS) se va aplica doar pentru indemnizaţiile de concediu medical în cazul bolilor obişnuite, a celor care impun carantina şi în situaţia reducerii cu......
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul Iranului asupra Israelului a fost un ”eşec spectaculos” – Casa Albă
Atacul fără precedent pe care Iranul l-a efectuat în noaptea de sâmbătă spre duminică cu drone şi rachete asupra ...
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Lockheed câştigă un contract de 17 miliarde de dolari în domeniul apărării antirachetă
Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract în valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi ...
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA 400 kV Porțile de Fier – (Anina) – Reșița
Transelectrica a inaugurat cea mai complexă linie electrică de înaltă tensiune construită în ultimii 30 de ani: LEA ...
Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a inaugurat aseară, printr-o ceremonie organizată ...