1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Preţul motorinei a coborât sub 5 lei, în Bucureşti

O staţie Petrom din Bucureşti afişează un preţ al motorinei de 4,99 lei. În week-end, vor fi mult mai multe, chiar şi benzina urmând să coboare sub pragul psihologic de 5 lei

28 aug, 2015 | ECONOMICA.net

După o serie succesivă de ieftiniri, motorina a ajuns şi în Bucureşti la un preţ de sub 5 lei pe litru, după ce în ţară acest lucru este valabil încă de săptămâna trecută. Deocamdată, o singură staţie Petrom din Bucureşti arată un preţ de 4,99 lei pe litru de motorină, însă cu oferta din week-end, - 6 bani la benzină şi - 3 bani la motorină, la mai multe benzinării bucureştene veţi putea cumpăra carburanţi la mai puţin de 5 lei pe litru. Staţia care afişează, în acest moment, un preţ al motorinei de 4,99 lei este cea din strada Gheorghe Pătraşcu, numărul 2 A, Sectorul 3. Foarte aproape de Bucureşti, în staţia Petrom de pe Şoseaua de Centură, Comuna Chitila, motorina este 4,98 de lei.

La staţia de referinţă ECONOMICA.NET, Şoseaua Alexandriei, motorina este 5 lei iar benzina 5,03 lei. În Bucureşti, mai există şi alte staţii(Sălaj, Ferentari, Eminescu) în care fie benzina, fie motorina au preţurile cuprinse în intervalul 5,02  - 5,05 lei, deci în week-end preţurile vor coborî, în mai multe locuri, sub 5 lei. Petrom are în derulare o ofertă prin care preţul benzinei coboară, de vineri ora 23.00 până duminică ora 23.00, cu 6 bani faţă de vineri dimineaţa, iar preţul motorinei cu 3 bani. Campania se sfârşeşte în octombrie.

Preţurile carburanţilor sunt pe o pantă descendentă, la motorină scăderile fiind masive. În ultimele două luni, motorina a pierdut  80 de bani pe litru.

Preţurile carburanţilor comercializaţi la noi în ţară sunt direct legate de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere şi de cursul de schimb. La rândul lor, cotaţiile carburanţilor sunt legate de preţul barilului de ţiţei. Cum, în ultimele două luni, barilul a coborât de la 65 la 43 de dolari iar cursul de schimb a rămas relativ constant, distribuitorii de carburanţi au fost nevoiţi să scadă preţurile produselor comercializate.

Preţul carburanţilor diferă între diverse staţii din ţară, chiar şi în cadrul aceleiaşi firme. Oscilaţiile pot fi şi de 5%. În Bucureşti, preţul carburanţilor se găseşte în intervalul 5,00 – 5,15 lei.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea propriede circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO