1EUR = 4.8406 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Preţul petrolului a crescut după incidentul aviatic dintre Turcia şi Rusia

Preţul petrolului pe pieţele globale a crescut marţi după ce Turcia a doborât un avion militar rusesc la graniţa cu Siria, dând naştere la îngrijorări cu privire la creşterea tensiunilor în Orientul Mijlociu, transmite AFP.

25 noi, 2015 | Agerpres

La bursa New York Mercantile Exchange, cotaţia barilului de ţiţei West Texas Intermediate cu livrare în luna ianuarie a crescut cu 1,12 dolari până la 42,87 dolari. De asemenea, la Bursa de la Londra cotaţia barilului de ţiţei Brent cu livrare în luna ianuarie a urca cu 1,29 dolari până la 46,12 dolari.

Armata turcă susţine că a doborât un avion militar rus Su-24 în zona frontierei dintre Turcia şi Siria, după ce a intrat de mai multe ori în spaţiul aerian turc înainte de a fi lovit. În schimb, Rusia susţine că avionul era în spaţiul aerian sirian, ceea ce creşte posibilitatea unei escaladări a tensiunilor cu privire la Siria.

'Asistăm la o escaladare a tensiunilor geopolitice şi a îngrijorărilor că această escaladare ar putea provoca o anumită contagiune în Orientul Mijlociu ceea ce ar afecta în cele din urmă livrările de petrol', a declarat Matt Smith, analist la ClipperData.

În schimb, unii analişti au subliniat că Siria produce o cantitate foarte mică de petrol şi că există şanse ca tensiunile provocate de incidentul de la graniţa dintre Turcia şi Siria să se reducă în perioada următoare. În consecinţă, unii analişti cred că majorarea preţului petrolului înregistrată marţi este o dovadă a intenţiei unor investitori care au sesizat oportunităţi de a marca profitul.

Pieţele petroliere aşteaptă ziua de miercuri când va fi publicat raportul săptămânal cu privire la stocurile de petrol americane.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO