1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Preţul petrolului Brent, la minimul ultimelor nouă luni

Preţul petrolului Brent, de referinţă la bursa din Londra, a coborât luni la minimul ultimelor nouă luni din cauza încetinirii peste aşteptări a creşterii economice în China, al doilea mare consumator de ţiţei din lume după Statele Unite, transmite Bloomberg.

15 apr, 2013 | Mediafax

Creşterea economică a Chinei a încetinit neaşteptat în primul trimestru, la 7,7%, de la 7,9% în precedentele trei luni, stârnind îngrijorare privind recuperarea începută în a doua jumătate a anului trecut.

Petrolul Brent cu livrare în luna mai a fost cotat în scădere cu până la 2,56 dolari, respectiv 2,5%, la 100,55 dolari pe baril, la bursa din Londra, fiind ulterior tranzacţionat la 101,32 dolari barilul.

Contractele pentru petrolul Brent cu livrare în iunie sunt în declin cu 1,48 dolari, la 101,56 dolari barilul.

Datele din China "confirmă încetinirea creşterii economice", a declarat Guy Wolf, director la compania Marex Spectron Group în Londra. El anticipează că preţul petrolului Brent ar putea scădea în acest trimestru până la 85 de dolari pe baril, climatul economic global fiind nefavorabil.

Cotaţia petrolului destinat pieţei americane este în coborâre cu 2,24 dolari, respectiv 3,6%, la 88,05 dolari barilul, în tranzacţiile electronice de la bursa new-yorkeză.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO