Preţul petrolului creşte, pe fondul scăderii stocurilor – analiză Saxo Bank

În vreme ce întâlnirea OPEC de peste o săptămână rămâne principalul eveniment al pieţei dar şi o sursă de volatilitate, atenţia ni se îndreaptă azi spre raportul sectorului energetic american emis de Energy Information Administration, la 15:30 GMT, preţul ţiţeiului creşte, cel WTI conduce ofensiva, furnizori cheie din SUA şi Canada au probleme, iar Sărbătoarea de 'Thanksgiving' va încetini pieţele, comentează Ole Hansen, analist Saxo Bank.
Economica.net - joi, 23 nov. 2017, 08:42
Preţul petrolului creşte, pe fondul scăderii stocurilor - analiză Saxo Bank

Ţiţeiul se tranzacţionează cu preţuri mai mari, cu cel WTI conducând şarja, după vestea că rafinăriile care foloseau conducta americană Keystone vor întâmpina mari probleme până la finele lunii noiembrie. Conducta, care transportă 590.000 barili/zi, a fost parţial blocată din cauza unei scurgeri de 5.000 de barili în Dakota de Sud, săptămâna trecută.

Stocurile reduse din nordul SUA şi exporturile viguroase din sud vor susţine trendul de reducere a inventarelor. Nivelul ridicat de vânzări de petrol din Cushing – cel mai important centru de vânzări şi distribuţie de ţiţei WTI din Oklahoma, SUA – este, probabil, unul dintre motivele pentru care petrolul WTI a lăsat în urmă Brent.

Deşi e o situaţie temporară, ţiţeiul WTI a atins un preţ record pentru ultimii 2 ani, în vreme Brent se tranzacţionează cu $5.4/b, în scădere faţă de recordul de $7b.

Mai mult, Institutul American al Petrolului a anunţat ieri o scădere cu 6.4 milioane de barili a inventarului SUA de ţiţei. Un studiu Bloomberg arată că această cifră ar putea fi mai mică, dar chiar şi aşa e prima reducere din ultimele săptămâni.

Odată ce ne vom linişti după raportul de azi, se va aşterne o oarecare linişte peste piaţă, în special în America unde se sărbătoreşte Thanksgiving. Săptămâna viitoare va fi una de foc, însă, cu întâlnirea OPEC cap de afiş.

Saxo Bank Group (Saxo) este specialist de top în investiţii şi tranzacţionare online multi-active ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii.

Timp de 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investiţiile şi tranzacţionarea, ajutând clienţii prin facilitarea accesului neîntrerupt la pieţele globale de capital prin tehnologie şi expertiză.

În calitate de bancă complet licenţiată şi reglementată, Saxo permite clienţilor săi direcţi să tranzacţioneze clase multiple de active în pieţele financiare globale cu ajutorul unui cont unic şi de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienţilor instituţionali cum sunt băncile sau brokerii execuţie multi-active, servicii de brokeraj de prima mână şi tehnologie de tranzacţionare, susţinând întregul lanţ valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacţionare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi şi constituie baza tehnologică a peste 100 de instituţii financiare din toată lumea.

Fondat în 1992, cu prima platformă de tranzacţionare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajaţi în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Londra, Paris, Zurich şi Dubai.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
Ciucă: România este interesată să termine necesarul de consum utilizând terminalul de gaze lichefiate egiptean
România este interesată să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (GNL) egiptean, până la momentul la care va putea valorifica gazele de mare adâncime......
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Virgil Popescu: Nu există motive de îngrijorare. Vom depăşi cu bine şi embargoul asupra motorinei ruseşti
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, consideră că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ...
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Moody’s confirmă ratingul Bulgariei dar previzionează amânarea adoptării euro
Agenţia de evaluare financiară Moody's a confirmat la "Baa1" ratingul Bulgariei pe termen lung, în valută şi monedă ...
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Record de producție de energie electrică al centralei de la Brazi a Petrom, anul trecut
Centrala pe gaze în ciciu combinat de la Brazi, operată de Petrom, a înregistrat anul trecut o producție-record de energie ...