Preţul petrolului creşte, pe fondul scăderii stocurilor – analiză Saxo Bank

În vreme ce întâlnirea OPEC de peste o săptămână rămâne principalul eveniment al pieţei dar şi o sursă de volatilitate, atenţia ni se îndreaptă azi spre raportul sectorului energetic american emis de Energy Information Administration, la 15:30 GMT, preţul ţiţeiului creşte, cel WTI conduce ofensiva, furnizori cheie din SUA şi Canada au probleme, iar Sărbătoarea de 'Thanksgiving' va încetini pieţele, comentează Ole Hansen, analist Saxo Bank.
Economica.net - joi, 23 nov. 2017, 08:42
Preţul petrolului creşte, pe fondul scăderii stocurilor - analiză Saxo Bank

Ţiţeiul se tranzacţionează cu preţuri mai mari, cu cel WTI conducând şarja, după vestea că rafinăriile care foloseau conducta americană Keystone vor întâmpina mari probleme până la finele lunii noiembrie. Conducta, care transportă 590.000 barili/zi, a fost parţial blocată din cauza unei scurgeri de 5.000 de barili în Dakota de Sud, săptămâna trecută.

Stocurile reduse din nordul SUA şi exporturile viguroase din sud vor susţine trendul de reducere a inventarelor. Nivelul ridicat de vânzări de petrol din Cushing – cel mai important centru de vânzări şi distribuţie de ţiţei WTI din Oklahoma, SUA – este, probabil, unul dintre motivele pentru care petrolul WTI a lăsat în urmă Brent.

Deşi e o situaţie temporară, ţiţeiul WTI a atins un preţ record pentru ultimii 2 ani, în vreme Brent se tranzacţionează cu $5.4/b, în scădere faţă de recordul de $7b.

Mai mult, Institutul American al Petrolului a anunţat ieri o scădere cu 6.4 milioane de barili a inventarului SUA de ţiţei. Un studiu Bloomberg arată că această cifră ar putea fi mai mică, dar chiar şi aşa e prima reducere din ultimele săptămâni.

Odată ce ne vom linişti după raportul de azi, se va aşterne o oarecare linişte peste piaţă, în special în America unde se sărbătoreşte Thanksgiving. Săptămâna viitoare va fi una de foc, însă, cu întâlnirea OPEC cap de afiş.

Saxo Bank Group (Saxo) este specialist de top în investiţii şi tranzacţionare online multi-active ce oferă un set complet de tehnologii, instrumente şi strategii de tranzacţionare şi investiţii.

Timp de 25 de ani, misiunea Saxo a fost de a democratiza investiţiile şi tranzacţionarea, ajutând clienţii prin facilitarea accesului neîntrerupt la pieţele globale de capital prin tehnologie şi expertiză.

În calitate de bancă complet licenţiată şi reglementată, Saxo permite clienţilor săi direcţi să tranzacţioneze clase multiple de active în pieţele financiare globale cu ajutorul unui cont unic şi de pe mai multe terminale. În plus, Saxo furnizează clienţilor instituţionali cum sunt băncile sau brokerii execuţie multi-active, servicii de brokeraj de prima mână şi tehnologie de tranzacţionare, susţinând întregul lanţ valoric, furnizând servicii bancare (Banking-as-a-Service – BaaS).

Platformele de tranzacţionare premiate ale Saxo sunt disponibile în peste 20 de limbi şi constituie baza tehnologică a peste 100 de instituţii financiare din toată lumea.

Fondat în 1992, cu prima platformă de tranzacţionare online lansată în 1998, Saxo Bank a fost o companie Fintech chiar înainte ca termenul să se fi inventat. Cu sediul central la Copenhaga, Saxo Bank are astăzi peste 1500 de angajaţi în centrele financiare din toată lumea, inclusiv Singapore, Shanghai, Tokyo, Londra, Paris, Zurich şi Dubai.

Te-ar mai putea interesa și
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Mai mulți europarlamentari au cerut o anchetă cu privire la implicarea Gazprom în scumpirea gazelor naturale
Un grup de parlamentari europeni a cerut Comisiei Europene să investigheze rolul Gazprom în creşterea preţurilor gazelor naturale din Europa, apreciind că suspectează compania rusă de......
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al CoE solicită României să plătească reclamanților sumele decise de justiție în șase dosare
Comitetul de Miniştri al Consiliului Europei (CoE) a adoptat vineri o rezoluţie interimară care îndeamnă autorităţile ...
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 la mie
Update: Guvenul impune folosirea certificatului verde pentru localitățile unde rata de incidență COVID-19 trece de 3 ...
Update: Premierul Florin Cîţu a declarat vineri că prin introducerea obligativităţii certificatului verde COVID în ...
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se  întâmplă cu cei 3 milioane de clienți și sutele de mii de păgubiți?
Anunțul anului pentru milioane de șoferi. City Insurance și-a pierdut autorizația și merge spre faliment. Ce se întâmplă ...
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să ridice autorizația de funcționarea a City Insurance, cea mai ...