1EUR = 4.7432 RON | Bucureşti 21 º

Extern

Preţul petrolului scade puternic din cauza temerilor legate de Grecia şi economia Chinei

Preţul petrolului a scăzut luni cu aproape doi dolari, continuând tendinţa negativă din ultima perioadă, din cauza incertitudinilor politice din Grecia şi a înrăutăţirii perspectivelor de creştere economică în China, care sporesc temerile legate de impactul asupra cererii, transmite Reuters.

14 mai, 2012 | Mediafax

Îngrijorarea privind viitorul zonei euro a fost amplificată de liderul stângii radicale din Grecia, care a respins o invitaţie a preşedintelui la o rundă finală de discuţii pentru formarea unei coaliţii, ceea ce împinge ţara spre noi alegeri.

Problemele din Grecia se adaugă temerilor referitoare la încetinirea creşterii economiei mondiale, provocate de datele sub aşteptări privind industria prelucrătoare din China, a doua mare economie a lumii.

La ora 13:07 GMT, petrolul Brent, de referinţă la Londra, era cotat în scădere cu 1,65 dolari, la 110,61 dolari pe baril. Pe parcursul tranzacţiilor cotaţia a coborât cu peste 2 dolari. La începutul lunii martie, preţul petrolului a atins 128 de dolari pe baril.

Preţul petrolului de referinţă pe piaţa americană este în declin cu 1,82 dolari, la 94,31 dolari pe baril.
Arabia Saudită vrea un preţ al ţiţeiului de circa 100 de dolari pe baril şi o majorare a stocurilor la nivel mondial, înainte de creşterea cererii în a doua jumătate a acestui an, a declarat ministrul Petrolului, Ali al-Naimi

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO