1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Companii

Preţul reglementat al energiei termice creşte în cazul centralelor pe gaz. Scade la cele pe cărbune

Noile preţuri reglementate pentru energia termică livrată în anul 2013 din centralele de cogenerare determină creşteri de preţ la centralele pe gaz natural şi reduceri de preţ în special la centralele pe combustibil solid şi la cele care au în componenţă capacităţi de producere separată a energiei termice, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie.

30 ian, 2013 | Agerpres

ANRE a emis deciziile de aprobare a preţurilor reglementate pentru energia termică livrată în anul 2013 din centralele de cogenerare care beneficiază de scheme de sprijin, scrie Agerpres.

Astfel, reducerile de preţ vor viza unităţi precum Termica Suceava, CET Arad, CET Deva, CET Craiova, Termo Calor Piteşti, Termica Târgovişte, ENET Focşani, iar creşterile de preţ vor avea loc la centrale precum CET Bacău, Electricentrale Bucureşti, CET Brăila, Electro Energy Sud Giurgiu.

Prin aplicarea noilor reglementări, baza de calcul a preţurilor reglementate pentru energia termică livrată în anul 2013 din centralele de cogenerare care beneficiază de schema de sprijin o constituie valorile preţurilor de referinţă aprobate prin Ordin al ANRE din 2012. Acest lucru a condus la o tratare unitară a preţurilor reglementate pentru energia termică livrată din centralele care beneficiază de schema de sprijin şi utilizează acelaşi tip de combustibil majoritar.

Impactul asupra preţului din centrale a fost determinat de nivelul preţurilor de referinţă pentru energia termică, influenţat de creşterea preţului mediu mediu al combustibilului şi aplicării ratei inflaţiei, coroborate cu limitarea maximală a preţurilor de calcul aferente energiei termice livrate.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO