1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Preţul ţintă al acţiunilor transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti, cu 23% peste piaţă

Preţul acţiunilor transportatorului de ţiţei Conpet Ploieşti (COTE) ar putea creşte la Bursa din Bucureşti cu peste 23% în următoarele 12 luni, potrivit unui raport al casei de brokeraj Blue Rock Financial Services, primit la redacţia ECONOMICA.NET. Creşterea preţului este amânată de eventualitatea vânzării, de către Fondul Proprietatea, a unui pachet consistent de acţiuni COTE.

19 aug, 2014 | | ECONOMICA.net

Conpet Ploieşti (COTE), administratorul monopulului reţelei naţionale de conducte de transport de ţiţei şi produse petroliere, este „o ţintă bună pentru investitorii care caută o afacere relativ stabilă, bazată pe un monopol, plătitoare de dividende mai mari decât companiile similare şi cu potenţial de creştere", spun analiştii casei de brokeraj Blue Rock Financial Services, primit la redacţia ECONOMICA.NET.

Pe de altă parte, acţiunile COTE sunt puţin lichide, ceea ce îi expune pe investitori la pericolul blocării în plasament, iar vânzarea aşteptată a pachetului deţinut de Fondul Proprieatea (FP) ar putea să nu ducă la o creştere evidentă a proporţiei de acţiuni aflate în circulaţie liberă (free-float). Creşterea numărului acţiunilor „libere" va presa asupra preţului, care va scădea până la stabilizarea cererii şi a ofertei.

În sumă, însă, prin comparaţie cu performanţele mai multor companii similare, preţul COTE ar putea creşte cu peste 23%, până la 61,2 lei / acţiune, potrivit estimării Blue Rock.

AVERTISMENT

Estimările de mai sus nu sunt nici prognoze, nici recomandări pentru anumite decizii de luat la bursă. Responsabilitatea deciziilor este a celor ce le iau.

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele 12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii, chiar dacă sunt denumite recomandări. Sunt, de obicei, modificate mai devreme de 12 luni, pentru că intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, luate de investitori, în funcţie de profilul de risc al investitorului.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO