Preţuri reduse cu 50% pentru apartamentele din Bucureşti construite în perioada de boom

Şapte ani au trecut de când dezvoltatorii au resimţit criza, iar numărul cumpărătorilor s-a redus. Cu sute de apartamente construite, o parte din dezvoltatori au ţinut locuineţele închise, în aşteptarea unor vremuri mai bune.
Andrada Ghira - joi, 28 apr. 2016, 21:10
Preţuri reduse cu 50% pentru apartamentele din Bucureşti construite în perioada de boom

500 de noi apartamente în patru blocuri finalizau în 2009 turcii de la Anchor Grup, cei care au construit Bucureşti Mall şi Plaza România. Ultimul bloc, la care nu s-au efectuat lucrările interioare, a fost scos recent la vânzare. 130 de apartamente sunt acum disponibile, la preţuri mult mai mici faţă de cele vehiculate înainte de 2009.

La momentul lansării la vânzare a apartamentelor din proiectul InCity Residences, la începutul lui 2008, preţurile au fost de 1.300 de euro/mp. La un an de la lansare, pe fondul majorării costurilor de construcţie, Anchor Grup a crescut preţurile la aproape 2.000 de euro/mp.

„Am pus în vânzare apartamentele din blocul D acum, remarcând o evoluție a pieței imobiliare și, totodată cererea crescută pentru spații de locuit”, spune Affan Yildirim, directorul general al Anchor Grup.

Globe Trade Center (GTC) care a construit proiectul Rose Garden din apropiere de Piaţa Obor, a cedat anul trecut băncii finanţatoare proiectul FeliCity de pe Drumul Opalului, dincolo de pădurea Băneasa. Recent, UniCredit Turn-Around Management, parte din grupul UniCredit, a scos la vânzare sutele de apartamente care au stat goale în ultimii ani.

Preţurile? Sunt mai mici faţă de aşteptările pre-criză ale celor de la GTC. În 2012, preţul pentru un apartament cu trei camere pornea de la 73.000 de euro fără TVA. Acum, noul proprietar a scos la vanzare apartamentele cu preţuri ajustate: de la 65.600 de euro fără TVA, un preţ de trei ori mai mic faţă ce preţul cerut în perioada de boom imobiliar.

Doamna Ghica Plaza din Colentina este un alt proiect care a livrat peste 600 de locuinţe pe piaţa din Bucureşti. Proiectul a fost preluat în 2013 de către Alpha Astika Akinita, un vehicul investiţional al Alpha Bank Group.

Dacă în 2008 se cereau preţuri cuprinse între 114.000 şi 155.000 de euro cu TVA inclusă pentru apartamentele cu două camere şi suprafeţe utile între 74 şi 102 mp, acum preţul unui apartament este de două camere cu o suprafaţă utilă de 79 mp este de 73.000 de euro, cu TVA inclusă. 

Finalizate în 2012, o parte din cele 651 de apartament din New Town Residence se vând astăzi la preţuri mai mici decât în 2013. Tariful a fost redus de la 117.000 de euro, fără TVA, pentru un apartament cu trei camere, la 105.000 euro, fără TVA, pentru acelaşi tip de apartament. 

Notă: Pentru comparaţie s-au folosit datele disponibile pe site-urile de prezentare ale proiectelor şi informaţiile făcute publice de companii înainte de criză. 

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...