1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Preţurile locuinţelor noi din Capitală stagnează. În Cluj-Napoca au sărit de pragul de 1.000 euro/mp - Analiză Darian

Preţurile medii de tranzacţionare pentru apartamentele vechi, dar şi pentru cele noi au înregistrat uşoare creşteri de 0,1%, respectiv 0,4% în primele şase luni ale acestui an, se arată într-o analiză realizată de compania de evaluare Darian. Potenţialii clienţi sunt atraşi de apartamentele noi, construite la periferia oraşelor. 

03 aug, 2015 | | ECONOMICA.net

Preţul mediu de tranzacţionare pentru locuinţele vechi la nivel naţional a fost în prima jumătate a acestui an de 674 de euro/mp, în timp ce pentru apartamentele noi, preţul mediu de tranzacţionare a fost de 779 euro/mp.

În Bucureşti, preţul mediu a fost de 1.137 de euro/mp, la acelaşi nivel înregistrat pe tot parcursul anului 2014. Faţă de 2008, preţurile pentru apartamentele noi s-a redus cu 46%. Cluj-Napoca este oraşul care a bătut două recorduri la acest capitol: cea mai mare creştere, de 3,4%, iar preţul pe metru pătrat a sărit de pragul de 1.000 de euro. 

Sibiul este al doilea oraş unde s-a înregistrat cea mai mare creştere a preţului mediu pentru locuinţele noi: +3%. 

"Piaţa imobiliară românească din prima jumătate a anului 2015 se află pe o trend ascendent pe toate sectoarele imobiliare. Cel mai bun semnal al revenirii pieţei imobiliare este dat de interesul manifestat atât de investitorii noi pe piaţa din România, cât şi de revenirea celor care aveau proiecte la noi în ţară şi care, în ultima perioadă, au hibernat. Ne aşteptăm în perioada următoare la o creştere a stocului de proprietăţi pe toate sectoarele pieţei imobiliare", se arată în cea mai recentă analiză realizată de compania de evaluare Darian.

Cum s-a mişcat piaţa apartamentelor noi la nivel naţional 

 

 

Cum au evoluat preţurile apartamentelor vechi

În ultimul an, scăderea prețurilor apartamentelor vechi a fost de sub 1%, iar în ultimele şase luni s-a înregistrat o uşoară creştere, de 0.1%, care s-a simțit foarte puțin pe piață. De aceea părerea generală a fost mai degrabă de stabilitate a prețurilor, se mai arată în analiza Darian. Comparativ cu 2008, preţurile apartamentelor vechi au scăzut cu aproximativ 40% la nivel național.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO