1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Imobiliare

Preţurile locuinţelor noi din România au înregistrat a treia cea mai mare scădere din UE în 2015

Preţurile locuinţelor noi din România au înregisrat a treia cea mai mare scădere la nivelul statele Uniunii Europene, arată cele mai recente date ale Eurostat. 

26 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Preţurile locuinţelor nou construite în România au scăzut cu 1,6% în 2015, arată datele Eurostat. Aceasta este a treia cea mai mare scădere la nivelul ţărilor membre UE şi una dintre cele cinci ţări cu trend negativ. 

Cel mai mult au scăzut preţurile locuinţelor noi din Letonia, cu 7,7%, urmată de Croaţia, cu minus 6,2%. Tot scădere de preţuri la locuinţe s-a înregistrat şi în Italia, de 1,5%, dar şi în Cipru, de 1,4%. 

În restul statelor europene, preţurile au crescut, iar cel mai mare avans a fost înregistrat în Irlanda, de 25,5%. Aceasta este urmată de Danemarca, cu o creştere de 11,7% şi Estonia, cu 11,1%. 

În ceea ce priveşte preţurile locuinţelor existente în România, acestea s-au majorat cu 3,4% în 2015 şi plasează România la mijlocul clasamentului. În timp ce în Italia preţurile locuinţelor vechi s-au depreciat cu 3,1%, în Suedia au cresctu cu 14,8%. 

Iată mai jos harta interactivă care arată scăderile şi creşterile anuale ale preţurilor locuinţelor din statele membre UE. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO