1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Preţurile petrolului au scăzut cu peste 7%, la cele mai reduse nivele din ultimul an

Preţurile petrolului au scăzut marţi cu peste 7%, la cele mai reduse nivele din ultimul an, pe fondul evoluţiei negative a pieţei de pe Wall Street, provocată de îngrijorările tot mai mari legate de încetinirea creşterii economiei globale, transmite Reuters citat de News.ro.

21 noi, 2018 | News.ro

Cotaţia petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu până la 7,7%, la 52,77 dolari pe baril, cel mai scăzut nivel atins după octombrie 2017, scrie News.ro.

Preţul petrolului Brent a scăzut cu până la 7,6%, la 61,71 dolari pe baril, cel mai redus nivel de după decembrie 2017.

Scăderea înregistrată marţi continuă evoluţia negativă a preţurilor ţiţeiului declanşată la începutul lunii octombrie. Preţul petrolului WTI este cu 30% sub maximul ultimilor aproape patru ani atins la începutul lunii octombrie, în timp ce preţul petrolului Brent este mai mic cu 28%.

”În acest moment este vorba mai mult despre riscuri. Când piaţa de capital scade cu 8-9%, tinde să creeze imagini despre o economia globală slabă, iar acest lucru alimentează aşteptările unei cereri de petrol sub estimări”, a declarat Jim Ritterbusch, preşedintele firmei Ritterbusch and Associates.

Bursele au fost afectate în ultimele două luni de îngrijorări precum creşterea profiturilor companiilor, care s-ar putea să fi atins nivelul maxim, creşterea costurilor de împrumut, încetinirea activităţilor economice la nivel mondial şi tensiunile comerciale.

Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC) ar putea decide reducerea livrărilor de petrol cu 1-1,4 milioane de barili pe zi, la o reuniune programată să aibă loc pe 6 decembrie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO