1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Preţurile petrolului, la cel mai redus nivel din septembrie 2017

Preţurile petrolului au scăzut joi cu circa 5%, la cel mai redus nivel din peste un an, din cauza îngrijorărilor legate de oferta excedentară şi a perspectiva cererii, pieţele de capital fiind afectate de majorarea dobânzilor în Statele Unite, transmite Reuters citat de News.ro.

21 dec, 2018 | News.ro

Cotaţia petrolului Brent a scăzut cu 2,89 dolari, respectiv cu 5,05%, la 54,35 de dolari pe baril. Preţul petrolului WTI, de referinţă pe piaţa americană, a coborât cu 2,29 de dolari, respectiv cu 4,75%, la 45,88 dolari pe baril, scrie  News.ro.

În timpul tranzacţiilor, preţul petrolului Brent a atins un minim de 54,28 de dolari pe baril, cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii septembrie 2017, iar petrolul WTI 45,67 dolari pe baril, cel mai scăzut nivel de la sfârşitul lui august 2017.

Pieţele de capital au scăzut joi, la nivel mondial, după ce Rezerva Federală a Statelor Unite a majorat miercuri dobânzile şi a menţinut majoritatea estimărilor privind creşterea dobânzilor în următorii doi ani, anulând speranţele investitorilor într-o politică monetară mai relaxată.

OPEC şi alţi producători de petrol, între care şi Rusia, au convenit în această lună să reducă livrările de ţiţei cu 1,2 milioane de barili de petrol pe zi, pentru reducerea ofertei şi susţinerea preţurilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO