1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Preţurile petrolului sunt în scădere uşoară, dar investitorii sunt îngrijoraţi de urmările atacurilor din Arabia Saudită

Preţurile petrolului sunt în scădere uşoară, marţi, dar investitorii continuă să fie îngrijoraţi de riscurile unei riposte militare la atacurile împotriva instalaţiilor petroliere ale Arabiei Saudite, care au redus la jumătate producţia de ţiţei a regatului şi au dus luni la cele mai mari creşteri ale cotaţiilor din ultimele decenii, transmite Reuters citat de News.ro.

17 sep, 2019 | News.ro

Atacul de sâmbătă a mărit probabilitatea unui şoc major pe piaţa petrolului, care în ultimele luni s-a concentrat pe îngrijorările legate de cerere, din cauza erodării creşterii economiei mondiale, pe fondul disputei comerciale dintre SUA şi China, scrie News.ro.

Arabia Saudită este cel mai mare exportator de petrol din lume şi a fost furnizor de ultimă instanţă de-a lungul deceniilor.

La ora 06:31 (9:31 ora României), preţul petrolului Brent era în scădere cu 30 de cenţi, la 68,72 dolari pe bari, în timp ce petrolul West Texas Intermediate, de referinţă pe piaţa americană, era în declin cu 57 de cenţi, respectiv cu 0,9%, la 62,33 dolari pe baril. Pe parcursul tranzacţiilor, ambii indici au scăzut cu circa 2%.

Luni, preţurile petrolului au urcat cu aproape 20% în timpul tranzacţiilor, cea mai mare creştere din ultimii aproape 30 de ani, ca reacţie la aatacuri, şi au închis în creştere cu aproape 15%, la cel mai ridicat nivel din ultimele patru luni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO