1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Preţurile producţiei industriale au scăzut mai puţin în România decât în UE, în iunie

Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au înregistrat o scădere de 3,4% în Uniunea Europeană (UE) şi un declin de 3,7% în zona euro, în iunie comparativ cu perioada similară din 2019, arată datele publicate marţi de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate Agerpres.

04 aug, 2020 | Agerpres

Statele membre unde preţurile producţiei industriale au înregistrat cele mai semnificative scăderi sunt: Lituania (minus 7,8%), Belgia (minus 7,5%), Italia şi şi Spania (ambele cu minus 6,1%). În România, preţurile producţiei industriale au scăzut în ritm anual cu 0,4% în iunie, după un declin de 1,7% în mai. Singurele ţări membre unde preţurile producţiei industriale au crescut au fost Malta (1,5%), Slovenia (0,7%) şi Luxemburg (0,1%).

De asemenea, în iunie comparativ cu luna precedentă, preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au crescut cu 0,7% atât în Uniunea Europeană cât şi în zona euro.

Cel mai semnificativ avans lunar a fost raportat Estonia (3,7%), Danemarca (3,3%) şi Finlanda (2,2%), singurul declin fiind în Cehia (minus 0,1%). În România, preţurile producţiei industriale au crescut cu 0,8% în iunie, după un declin de 0,6% în mai.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO