1EUR = 4.8288 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Preţurile producţiei industriale, în creştere cu 0,2% în mai faţă de aprilie. Scădere de 2,4% comparativ cu mai 2014

Preţurile producţiei industriale pe total piaţă internă şi externă au crescut cu 0,2%, în mai comparativ cu aprilie, dar faţă de aceeaşi lună a anului trecut au înregistrat o scădere cu 2,4%, reiese dintr-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

02 iul, 2015 | Agerpres

Cel mai mult au crescut, în luna mai faţă de luna anterioară, preţurile producţiei industriale pe piaţa externă, cu 0,5%, în timp ce pe piaţa internă acestea au avansat cu 0,1%, scrie Agerpres.

Însă, tot preţurile de pe piaţa externă au scăzut cel mai mult în mai comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cu 2,9%, în timp ce preţurile de pe piaţa internă s-au redus mai puţin, de la an la an, cu 2,2%.

Potrivit INS, pe marile grupe industriale, cele mai importante creşteri ale preţurilor în mai faţă de luna anterioară s-au înregistrat în industria energetică, cu 0,6%, la cealaltă extremă fiind preţurile din industria bunurilor de capital şi cea a bunurilor de folosinţă îndelungată, unde s-au consemnat scăderi ale preţurilor cu 0,1%.

Ca evoluţie anuală, cea mai spectaculoasă evoluţie au avut-o preţurile din industria energetică, cu o scădere de 7,7%, la polul opus aflându-se preţurile din industria bunurilor de folosinţă îndelungată, cu o creştere de 1,8%, mai reiese din datele INS.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO