1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Previziunile s-au confirmat, iar Nissan a înregistrat pierderi în ultimul trimestru din 2019

Vânzările Nissan Motor au scăzut pe plan global în ultimul trimestru din 2019, iar producătorul auto şi-a înrăutăţit estimarea anuală de profit, transmit AP şi Reuters, citate de Agerpres.

13 feb, 2020 | Agerpres

Joi, Nissan, al doilea producător auto din Japonia, a raportat o pierdere de 26 de miliarde de yeni (237 milioane de dolari) pentru trimestrul patru din 2019, faţă de un profit de 70 miliarde de yeni în urmă cu un an. Vânzările trimestriale au înregistrat un declin de aproape 18%, la 2.500 de miliarde de yeni (23 de miliarde de dolari), deoarece livrările au scăzut în Japonia, SUA, Europa şi China.
Informații potrivit cărora Nissan a înregistrat pierderi pe ultimul trimestru din 2019 au apărut de câteva zile în presă. Acum au fost confirmate oficial.

Directorul general Makoto Uchida a anunţat că în mai va fi dat publicităţii un plan de redresare.

"Situaţia s-a înrăutăţit, dar nu este niciun moment de pierdut şi trebuie să investim în continuare în viitoarele produse. Ne îndreptăm în direcţia potrivită, dar va mai dura", a spus şeful Nissan.

El a recunoscut că rezultatele publicate joi nu au ţinut cont de posibilele pagube de pe urma opririi producţiei în China, pe fondul epidemiei cu noul coronavirus, şi ar putea urma o nouă înrăutăţire a previziunilor.

În anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2020, Nissan ar urma să anunţe un profit de 65 miliarde de yeni (592 milioane de dolari), faţă de estimarea precedentă, de 110 miliarde de yeni (un miliard de dolari).

Compania se aşteaptă să vândă acum 5,05 milioane de vehicule pe plan global în anul fiscal care se va încheia la 31 martie 2020, o scădere de 4% faţă de prognoza precedentă. Ar fi cea mai slabă performanţă din 2013.

Acţionarii nu vor primi dividende pentru semestrul doi din 2019, iar dividendele anuale vor fi de 10 yeni per titlu, faţă de 57 yeni pe acţiune în urmă cu un an.

Renault şi Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deţine 44,3% din acţiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acţiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO