1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Prigoană către oamenii de afaceri: Deschideți firme în Irak! Taxele sunt zero

În România, mediul de afaceri este prietenos. Taxele din România reprezintă 50% față de cele din Europa și SUA. Există vreun om de afaceri mulțumit de România? Toți se plang! Acestea sunt câteva din relatările făcute de omul de afaceri Silviu Prigoană pentru ECONOMICA.NET.

06 iun, 2012 | Andreea Budica | ECONOMICA.net

Omul de afaceri este revoltat de faptul că majoritatea oamenilor de afaceri se plang de un mediu de afaceri neprielnic la noi în țară. El ne-a explicat că taxele din România reprezintă jumătate din nivelul acestora la nivel european și că, cei nemulțumiți i-ar putea lua exemplul, și ar putea deschide afaceri în țări fără taxe, precum Irak.

"Oamenii de afaceri se plâng de sistemul fiscal din România? Să meargă în Germania! În tot restul Europei și SUA, taxele sunt duble. La noi, taxele vor fi la fel în 50 de ani. Aşa că, să nu se mai plângă. Este vreunul mulţumit? După 1990, în România, aveam o taxă  de 3%. De atunci, taxele au crescut mult, însă tot nu au ajuns ca în restul Europei. Dan Şucu să nu se plângă de fiscalitate...dacă ne gandim numai la preţul cu care vinde un scaun! Mă mir că-i mai merge afacerea. Să-şi deschidă firme în Irak, ca Prigoană, unde taxele sunt zero", a declarat Prigoană pentru ECONOMICA.NET.

Prigoană a dat lovitura peste hotare. Compania Rosal, deţinută în prezent de Honorius, fiul lui Silviu Prigoană, va curăţa, din vară, străzile unui oraş din Irak, contractul ridicându-se la 700.000 de dolari pe lună. Firma mai activează şi în Serbia.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO