Prima Casă: BCR dă credite cu dobândă de ROBOR plus 2,3%

Banca Comercială Romană (BCR) acordă credite în lei, clienţilor care îşi încasează sau îşi vor încasa salariul prin conturile sale,  la o dobândă cu 2,3% mai mare decât media interbancară ROBOR la 3 luni plus o marjă de 2,30% pe an, potrivit informaţiilor trimise la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian Ionescu - mar, 06 nov. 2012, 08:28
Prima Casă: BCR dă credite cu dobândă de ROBOR plus 2,3%

Clienţii care nu îşi încasează salariul într-un cont BCR, beneficiază de o marjă a dobânzii de 2,5%, se mai spune în documentul primit de ECONOMICA.NET.

Poate beneficia de „credit Prima Casă“ orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp, potrivit criteriilor  de eligibilitate ale programului Prima Casă.

Clienţii trebuie să dispună de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca acceptă până la 3 coplătitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.

Astfel, pentru un credit de 160.000 lei, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de ROBOR) este de aproximativ 1.189 lei.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

Garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, are valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului.

În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare, va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.

O persoană care doreşte să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă trebuie să vină la bancă, pentru a afla alte detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi rata lunară de plată, chiar dacă nu a găsit încă locuinţa de care are nevoie.

BCR are la dispoziţie echivalentul a 45 milioane de euro, pentru credite în lei în cadrul programului Prima Casă. Banca a acordat, până în prezent, circa 30.000 de credite în acest program, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Promateris a realizat o cifră de afaceri de 42,7 milioane de lei în primele trei luni din 2022, în creștere cu 22%
Producătorul român de ambalaje biodegtadabile și compostabile Promateris a caportat luni pentru primul trimestru din an o cifră de afaceri consolidată de 42,7 milioane de lei, în creștere cu......
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Update: Macron a desemnat-o pe Elisabeth Borne să-i ia locul. Premierul francez Jean Castex a demisionat
Preşedintele francez Emmanuel Macron a ales-o luni pe Elisabeth Borne, actualul ministru al muncii, drept viitorul său ...
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile cu utilitățile și de atacurile cibernetice
Rompetrol, pierdere și pe rafinare și pe distribuție. Compania a fost afectată de prețurile mari ale petrolului, costurile ...
Rompetrol Rafinare a înregistrat în primele trei luni ale anului, o pierdere netă de 132 de milioane de dolari, în contextul ...
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Armata ucraineană a câștigat controlul asupra unei porțiuni de frontiera cu Rusia, în regiunea Harkov
Forţele ucrainene au respins trupele ruse şi au recâştigat controlul asupra unei porţiuni din frontiera cu Rusia, în ...