Prima Casă: BCR dă credite cu dobândă de ROBOR plus 2,3%

Banca Comercială Romană (BCR) acordă credite în lei, clienţilor care îşi încasează sau îşi vor încasa salariul prin conturile sale,  la o dobândă cu 2,3% mai mare decât media interbancară ROBOR la 3 luni plus o marjă de 2,30% pe an, potrivit informaţiilor trimise la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian Ionescu - mar, 06 nov. 2012, 08:28
Prima Casă: BCR dă credite cu dobândă de ROBOR plus 2,3%

Clienţii care nu îşi încasează salariul într-un cont BCR, beneficiază de o marjă a dobânzii de 2,5%, se mai spune în documentul primit de ECONOMICA.NET.

Poate beneficia de „credit Prima Casă“ orice persoană fizică care nu deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia, nici o locuinţă, indiferent de modul şi momentul în care a fost dobândită, sau care deţine în proprietate exclusivă sau împreună cu soţul ori soţia cel mult o locuinţă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafaţă utilă mai mică de 50 mp, potrivit criteriilor  de eligibilitate ale programului Prima Casă.

Clienţii trebuie să dispună de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca acceptă până la 3 coplătitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.

Astfel, pentru un credit de 160.000 lei, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în funcţie de ROBOR) este de aproximativ 1.189 lei.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM).

Garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, are valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului.

În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare, va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.

O persoană care doreşte să achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă trebuie să vină la bancă, pentru a afla alte detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului şi rata lunară de plată, chiar dacă nu a găsit încă locuinţa de care are nevoie.

BCR are la dispoziţie echivalentul a 45 milioane de euro, pentru credite în lei în cadrul programului Prima Casă. Banca a acordat, până în prezent, circa 30.000 de credite în acest program, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

 

Te-ar mai putea interesa și
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape toată ţara, valabilă sâmbătă, între orele 11:00 21:00, şi o alta......
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...
Fostul premier francez Francois Fillon a fost propus să facă parte din consiliul de administrație al unei companii energetice rusești
Fostul premier francez Francois Fillon a fost propus să facă parte din consiliul de administrație al unei companii energetice ...
Fostul premier francez Francois Fillon (foto) a fost propus în consiliul de administraţie al unui grup petrolier public ...
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 va despăgubi proprietarii mașinilor avariate în urma furtunii de vineri
Primăria Sectorului 4 a anunţat că va despăgubi proprietarii maşinilor avariate în urma furtunii de vineri din Bucureşti.