1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Prima companie aeriană de linie care taxează bagajele de cală

Compania de linie KLM va taxa din aprilie bagajele de cală. Această taxă poate fi evitată.

14 feb, 2013 | | ECONOMICA.net

Vestea proastă pentru cei care călătoresc cu operatorul aerian KLM este că bagajul de cală va fi taxat. KLM devine astfel prima companie de linie care separă bagajul de cală de preţul biletului.

Astfel, din 22 aprilie 2013, pasagerii cu bilete la clasa economic vor plăti 15 euro pentru un bagaj/zbor pentru destinaţiile europene, a anunţat compania pe website. Dacă alegeţi un zbor dus-întors, veţi avea de plătit 30 de euro. Asta dacă alegeţi opţiunea în momentul în care faceţi rezervarea online. Dacă ajungeţi la aeroport şi realizaţi că nu aţi plătit această taxă, va trebui să scoateţi din buzunar 30 de euro pentru bagaj de cală/zbor.

Motivul pentru care KLM a luat această decizie se datorează faptului că mulţi pasageri călătoresc fără bagaje de cală şi plătesc astfel pentru un serviciu de care nu beneficiază.

În cabina avionul vor fi permise un bagaj şi un accesoriu, spre exemplu, geantă aparat foto sau geantă laptop, dar care să nu depăşească împreună 12 kg.

Pentru a evita această taxă, clienţii trebuie să devină membri ai programului Flying Blue prin completarea unui formular online.

Până la introducerea acestei taxe, KLM acceptă un bagaj de cală cu o greutate de până la 23 de kg.

Vestea bună pentru vânătorii de oferte este că tot din 22 aprilie 2013, KLM reduce preţurile la biletele de avion la 99 de euro pentru un zbor, pentru 11 destinaţii europene.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO