UPDATE Prima companie IT la Bursa Bucureşti, după Flamingo: Bittnet Systems se listează miercuri. Ce face

Bittnet Systems, cea mai mare companie locală de servicii de training IT, se va lista miercuri, 15 aprilie, pe piaţa AeRO - sistemul alternativ de tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti /BVB/. Eevenimentul este o premieră pentru piaţa locală de capital, fiind prima listare a unei companii din IT din ultimi 10 ani, după Flamingo în 2005.
Economica.net - vin, 10 apr. 2015, 09:33
UPDATE Prima companie IT la Bursa Bucureşti, după Flamingo: Bittnet Systems se listează miercuri. Ce face

Bittnet Systems şi-a propus pentru 2015 atingerea unei cifre de afaceri de 4 milioane de euro, bazându-se pe creşterea semnificativă din ultimii cinci ani (peste 480%), deschiderea biroului regional la Cluj-Napoca şi clasarea în topul EY al celor mai inovatoare companii din România, scrie Agerpres.

Compania se ocupă de training-uri IT și furnizează soluții end-to‐end de infrastructură IT cu tehnologii aparținând leaderilor de piață cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP etc.

Bittnet Systems a încheiat anul 2014 cu o cifră de afaceri de aproximativ 8,2 milioane lei (1,8 milioane euro), în creştere cu 23% faţă de anul 2013 şi cu un profit brut de 270.000 lei, un avans de 27% faţă de anul anterior.

În anul 2014, compania și-a dezvoltat în mod semnificativ serviciile IT (consultanță, audit și design), ajungând chiar să exporte profesioniști IT pentru implementarea unor proiecte de Datacenter în Germania.

Bittnet a fost inclusă în clasamentul Technology Fast 500 al celor mai dinamice companii din EMEA, top realizat de către Deloitte, în care au fost incluşi jucători IT&C din peste 20 de ţări. Bittnet Systems este o companie antreprenorială românească din sectorul IT, înfiinţată în 2007 şi deţinută de fraţii Mihai Logofătu (30 de ani) şi Cristian Logofătu (34 ani). Compania oferă clienţilor săi cursuri IT oficiale, servicii de implementare soluţii IT (infrastructură de reţea, routing, switching, servere, datacenter, virtualizare, securitate, teleprezenta sau wireless), dar şi servicii de suport tehnic, fiind axată pe tehnologii noi şi inovare.

An de an după înfiinţare, Bittnet și-a crescut baza de clienți cu nume de companii mari precum IBM România, Metro Systems România, Mit Motors International, Praktiker, Porsche România, TNT Express, Wiebe România, Dacia, Erste Bank, Cosmote România (actualul Telekom România), Cycle European (Part of ICAP Group), E.On România.

În urma evenimentului “Venture Connect” din noiembrie 2011, Răzvan Căpățînă, investitor privat, intră în acționariatul companiei, aducând un aport de capital utilizat pentru a crește forța de vânzări și marketing. Având acest capital suplimentar din partea noului acționar, compania dezvoltă o echipă de vânzări, angajând 5 noi account manageri pentru a atrage noi clienți în țară și pentru a crește vânzările. Compania decide stabilirea unui Board Consultativ, compus din 3 persoane, antreprenori și manageri cu o experiență remarcabilă din diferite industrii, cu rolul de a oferi un sprijin susținut pentru creșterea afacerilor Bittnet. Membrii acestui Board Consultativ primesc opțiuni pentru achiziționarea de acțiuni în cadrul companiei în schimbul contribuției lor la dezvoltarea acesteia.

În anul 2012, Bittnet a fost desemnat pentru al doilea an consecutiv Cisco Learning Partner în cadrul evenimentului organizat anual pentru partenerii Cisco. Veniturile companiei au continuat să crească până la un nivel de 855.000 de euro.

Fondul polonez de investiţii Carpathia Capital a achiziţionat 10% din acţiunile companiei Bittnet Systems, printr-o tranzacţie în valoare de 150.000 de euro. Pe 9 martie 2015, Bittnet Systems şi Carpathia Capital au semnat un contract de vânzare-cumpărare pentru 450.439 acţiuni, reprezentând 10% din capitalul social al Bittnet. Preţul de achiziţie a fost de 150.000 de euro, indicând o valoare de 0,33 euro pe acţiune.

Bittnet Systems este prima companie listrată la BVB în ultimii 10 ani, după ce Flamingo internationa (FLA) s-a listat în 2005 şi s-a delistat în 2011, ca urmare a falimentului.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a ajuns la un miliard de utilizatori
TikTok a anunțat astăzi prin intermediul unui comunicat postat pe blogul companiei că a atins pragul de 1 miliard de utilizatori la nivel global....
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat cu Gazprom un contract pe 15 ani
Ungaria a semnat luni în mod oficial un nou acord de achiziţionare de gaze naturale pe 15 ani cu Gazprom, acord care îi ...
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
ASF a publicat un ghid și un infografic pentru orientarea beneficiarilor polițelor emise de City Insurance
Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat luni un ghid şi un infografic care pot fi utile asiguraţilor/beneficiarilor ...
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
PNRR-ul a fost aprobat. Reacțiile lui Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Primii bani probabil vor ajunge în noiembrie
Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este aprobat, semnat şi va fi aplicat, lucru care pentru România va însemna ...