1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Prima contestaţie la licitaţia pentru construirea prin PPP a autostrăzii Ploieşti – Cormarnic – Braşov

Marţi, 5 februarie, a fost depusă prima contestaţie la licitaţia Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (CNSP) pentru realizarea prin Parteneriat Public - Privat a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov. În cursa pentru autostrada de pe Valea Prahovei s-au înscris iniţial cinci investitori.

05 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

Unul dintre cei cinci ofertanţi la licitaţia pentru realizarea prin PPP a autostrăzii Ploieşti – Comarnic – Braşov a depus marţi contestaţie. Este vorba despre asocierea de firme spaniole Acciona Concesiones – FCC Construccion, conform datelor Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Rămâne de văzut dacă şi alţi investitori vor depune constestaţii şi ce constructor va ajunge să negocieze cu statul primul PPP din România.

CNSP a primit cinci oferte până la termenul limită din 17 decembrie 2018 pentru atribuirea contractului de parteneriat public - privat pentru realizarea Autostrăzii Ploieşti - Braşov.

Cele cinci oferte provin de la:

1. SINOHYDRO CORPORATION LIMITED - POWER CHINA ROADBRIDGE GROUP CO LTD (China)

2. ERG Insaat Ticaret ve Sanayi A.S - SSB SAUERWEIN & SHAEFER BAU AG (Turcia - Elveţia)

3. Asocierea STRABAG-IC ICTAS(Lider de asociere STRABAG) (Austria - Turcia)

4. Asocierea China Communiucations Construction Company LTD(CCCC) - MAKYOL (China - Turcia)

5.  Asocierea ACCIONA CONCESIONES S.L- FCC CONSTRUCCION S.A.- (Spania)

Valoarea estimată pentru acest contract este de 1,36 miliarde euro. Contractul prevede, de asemenea, plăţi anuale din fonduri publice care să asigure recuperearea investiţiei de către partenerul privat.

Autostrada Ploieşti-Braşov prevede o durată de proiectare, execuţie şi operare de 24 de ani. În cadrul proiectului este inclusă şi operarea tronsonului de Autostradă Bucureşti – Ploieşti, încă de la semnarea contractului de atribuire.

Şoferii care vor merge de la Bucureşti la Braşov pe autostradă vor achita o taxă de circa 10 euro/maşină.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO