1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Auto

Prima Dacie 100% electrică va fi prezentată la Salonul Auto de la Geneva

Dacia va prezenta un concept 100% electric la Salonul Auto de la Geneva, pe 3 martie. Conform constructorului, modelul va fi cea mai accesibilă mașină de oraș 100% electrică de pe piață.

19 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Dacia va prezenta cea mai ieftină maşină full-electric de pe piaţă la Salonul Auto de la Geneva din această primăvară.  Este vorba despre un concept (show-car), nu despre o variantă de stradă. Varianta finală va fi gata în 2021 sau 2022. Este de așteptat ca modelul de oraș să coste sub 15.000 de euro, dar să fie mult mai accesibil la preț după aplicarea subvențiilor, scrie Hotnews

Modelul Dacia electric va fi cel mai probabil bazat pe versiunea electrică a lui Renault Twingo, numită Twingo Z.E., programată spre lansare în 2020 (o nouă generație).

Dacia va lansa mai întâi mașini hibride, fiind primul pas către cele electrice, spunea în decembrie, într-o întâlnire cu presa, Christophe Dridi, șeful companiei, conform Hotnews. Presa franceză a scris de ani buni că Dacia va lansa în 2021 un SUV 100% electric ce ar putea costa 15.000 euro.

Dacia va ajunge la o gamă completă de vehicule cu alimentare atât pe benzină, cât și pe GPL, denumită ECO-G. Va fi prezentată şi o nouă motorizare TCe 100 ECO-G. Pentru a marca 15 ani de prezență comercială în Europa, Dacia va expune totodată seria limitată Anniversaire.

Renault va prezenta prototipul electric MORPHOZ care ilustrează viziunea mărcii asupra mobilității auto de mâine. El prefigurează o nouă familie de modele electrice Renault care va fi lansată în anii următori.
Renault va prezenta un stand 100% electrificat, cu o gamă completă de 8 vehicule, printre care, în premieră mondială, Noul Twingo Z.E.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO