Prima ediţie din 2024 a titlurilor de stat FIDELIS începe miercuri. O nouă ofertă promoțională pentru donatorii de sânge

Prima ediţie din acest an a programului de titluri de stat FIDELIS începe miercuri şi se va desfăşura până pe 1 martie, informează Ministerul Finanţelor, printr-un comunicat.
AGERPRES - mar, 20 feb. 2024, 19:43
Prima ediţie din 2024 a titlurilor de stat FIDELIS începe miercuri. O nouă ofertă promoțională pentru donatorii de sânge

„Cu o colaborare devenită deja tradiţie, programul înseamnă şi continuarea campaniei ‘România are sânge de rocker, acum şi de investitor’ iniţiată de Morning Glory, Rock FM, cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti, la care MF s-a alăturat”, se menţionează în comunicat, relatează Agerpres.

Donatorii de sânge vor avea parte în continuare de o tranşă specială în cadrul acestei ediţii.

„Am văzut deja că Fidelis a creat un nou concept în peisajul investiţional: donatorul-investitor. O paradigmă care împleteşte actul nobil al donării de sânge cu oportunităţile financiare oferite de investiţiile responsabile. Aceşti donatori-investitori au reuşit un bilanţ remarcabil în 2023: peste 15.000 de vieţi salvate şi peste 522 de milioane de lei investiţi. Sperăm ca în 2024 să depăşim cifrele acestea, tocmai de aceea menţinem beneficiile speciale pentru donatori, atât cea mai bună dobândă, cât şi cel mai mic prag de subscriere. În ceea ce priveşte impulsionarea donării, după cum ştiţi nu este singurul efort financiar realizat de Guvern, pentru că, de la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor a crescut de patru ori, de la 67 de lei la 280 de lei”, a explicat ministrul Marcel Boloş, citat în comunicat.

Tranşa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadenţa la un an, având o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediţii.

De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 de lei. Pot beneficia de condiţiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2023.

„Vrem ca şi în această ediţie, prin tranşa dedicată donatorilor, să contribuim concret la stimularea donării de sânge de către persoanele fizice, alăturându-ne demersurilor cu această temă derulate la nivel naţional, local, dar şi în mediul privat”, se mai subliniază în comunicat.

Totodată, în afară de tranşa specială, ediţia FIDELIS care debutează miercuri va conţine şi emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadenţe de un an şi trei ani şi dobânzi anuale de 6% şi respectiv 6,75%, şi titluri de stat în euro, cu scadenţe de un1 an şi cinci ani şi dobânzi anuale de 4%, respectiv 5%.

Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Persoanele fizice rezidente şi nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei şi în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Societe Generale şi Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obţinute, atât din dobânzi, cât şi din câştigurile de capital sunt neimpozabile.

Deţinătorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...