Prima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale, în a doua zi de Paşte. Premii în valoare de 1 milion de lei

Prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale va avea loc luni, 13 aprilie, în a doua zi de Paşte, iar valoarea premiilor puse la bătaie este de un milion de lei, a anunţat, joi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Economica.net - joi, 09 apr. 2015, 16:28
Prima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale, în a doua zi de Paşte. Premii în valoare de 1 milion de lei

Extragerea de luni este publică şi va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, care va pune la dispoziţie, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct, se arată în comunicatul ANAF, remis joi AGERPRES.

„La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015. Participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/ website şi nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituţiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câştigătoare”, precizează ANAF.

Extragerea din 13 aprilie a.c. va avea trei etape, în prima etapă se va extrage o bilă, reprezentând luna emiterii bonului, în etapa II se va extrage o bilă, reprezentând ziua emiterii bonului, iar în etapa III se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi al C.N. „Loteria Română” S.A. pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Potrivit ANAF, extragerea va avea loc în prezenţa unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi C.N. „Loteria Română” S.A. iar bilele şi urnele vor fi verificate în prezenţa comisiei înainte de extragere.

ANAF precizează că Loteria Română are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie iar acestea se vor efectua cu urnele şi bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto.

„Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător emis în perioada 02 februarie – 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro”, se menţionează în comunicat.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a ANAF unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea „conform cu originalul”.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...