Prima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale, în a doua zi de Paşte. Premii în valoare de 1 milion de lei

Prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale va avea loc luni, 13 aprilie, în a doua zi de Paşte, iar valoarea premiilor puse la bătaie este de un milion de lei, a anunţat, joi, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).
Economica.net - joi, 09 apr. 2015, 16:28
Prima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale, în a doua zi de Paşte. Premii în valoare de 1 milion de lei

Extragerea de luni este publică şi va fi transmisă în direct de Televiziunea Română, care va pune la dispoziţie, gratuit, tuturor posturilor TV interesate semnalul transmisiei în direct, se arată în comunicatul ANAF, remis joi AGERPRES.

„La această extragere participă bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie 2015. Participarea la loterie nu presupune o înregistrare prealabilă a bonurilor fiscale în nicio bază de date/ website şi nici depunerea acestora înainte de efectuarea extragerii la sediile instituţiilor implicate în organizare. Bonurile rămân la posesorii acestora care, după extragere, vor verifica dacă sunt câştigătoare”, precizează ANAF.

Extragerea din 13 aprilie a.c. va avea trei etape, în prima etapă se va extrage o bilă, reprezentând luna emiterii bonului, în etapa II se va extrage o bilă, reprezentând ziua emiterii bonului, iar în etapa III se vor extrage 3 bile, reprezentând valoarea bonului.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi al C.N. „Loteria Română” S.A. pentru o perioadă de minimum 30 de zile.

Potrivit ANAF, extragerea va avea loc în prezenţa unei comisii de tragere formată din câte un reprezentant al Ministerului Finanţelor Publice, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi C.N. „Loteria Română” S.A. iar bilele şi urnele vor fi verificate în prezenţa comisiei înainte de extragere.

ANAF precizează că Loteria Română are exclusiv calitatea de organizator al extragerilor pentru această loterie iar acestea se vor efectua cu urnele şi bilele pe care Loteria Română le utilizează pentru tragerile loto.

„Revendicarea premiilor se face, începând cu prima zi după efectuarea extragerii, până la data de 13 mai a.c. inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător emis în perioada 02 februarie – 28 martie a.c., alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF, acest termen reprezentând termen de decădere din dreptul de a revendica premiul. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat de pe site-ul www.mfinante.ro”, se menţionează în comunicat.

Un bon fiscal este considerat câştigător doar dacă îndeplineşte cumulativ condiţiile prevăzute de lege, având înscrise elementele obligatorii care arată că a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat (de exemplu: logotipul şi seria fiscală ale aparatului de marcat electronic fiscal, data şi ora emiterii precum şi numărul de ordine).

La solicitarea titularului bonului fiscal, unitatea teritorială a ANAF unde a fost depus originalul bonului fiscal câştigător eliberează o copie care poartă menţiunea „conform cu originalul”.

Plata câştigurilor se face de către Ministerul Finanţelor Publice, în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după verificarea autenticităţii şi realităţii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor, de către organele competente ale ANAF.

Te-ar mai putea interesa și
Htss lansează platformă de e-learning mindclass, care generează conținut video cu ajutorul inteligenței artificiale
Htss lansează platformă de e-learning mindclass, care generează conținut video cu ajutorul inteligenței artificiale
Htss, companie specializată în furnizarea de soluții software de business, cu peste 1000 de clienți în 11 țări, anunță că lansează, în urma unei investiții de 200.000 de euro, platforma......
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Vânzările diviziei grupului Bosch din România s-au majorat cu 10%, până la 494 mil. euro
Divizia din România a grupului Bosch a anunțat o majorare a vânzărilor consolidate cu 10% față de anul anterior, până ...
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 de milioane de lei către o firmă privată
DNA a trimis în judecată doi foști directori ai RAAN Drobeta. Aceștia sunt acuzați că au aprobat plata ilegală a 55 ...
Gheorghe Dulcea şi Gheorghe-Silviu Constantin, foşti directori în cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare ...
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Accor va deschide peste doi ani noul Mercure Alba Iulia Cetate, primul hotel din oraș afiliat unui lanț internațional
Liderul global în industria ospitalității Accor anunță că va deschide încă un hotel în România, noul Mercure Alba ...