Prima fabrică Tesla din Europa va fi în Germania sau Olanda – WSJ

Tesla este în negocieri cu autorităţile din Germania şi Olanda pentru a construi prima sa fabrică importantă din Europa, a anunţat luni publicaţia Wall Street Journal (WSJ), citând oficiali implicaţi în discuţii, transmite Reuters.
Economica.net - mar, 31 iul. 2018, 08:05
Prima fabrică Tesla din Europa va fi în Germania sau Olanda - WSJ

Producătorul american de vehicule electrice a avut discuţii preliminare cu autorităţile din două landuri germane care vor să găzduiască o fabrică numită ‘Gigafactory’ – unde vor fi produse maşini şi baterii. Reprezentanţii Tesla nu au fost disponibili pentru comentarii.

În iunie, directorul general al Tesla, Elon Musk, spunea că preferă Germania ca locaţie pentru prima sa uzină europeană.

Luna aceasta, Tesla a semnat un acord cu autorităţile chineze pentru construirea unei fabrici la Shanghai, prima unitate a producătorului auto situată în afara SUA.

Tesla intenţionează să producă 500.000 de vehicule în primii cinci ani de la inaugurarea uzinei, eveniment care ar urma să aibă loc ‘în viitorul apropiat’. Construirea fabricii din China nu va avea niciun impact asupra operaţiunilor de producţie din SUA, a precizat Tesla.

Compania a raportat pierderi trimestriale record de aproape 710 milioane de dolari în primul trimestru din 2018, mai mult decât dublu faţă de perioada similară din 2017, sporind temerile privind viabilitatea sa financiară.

Luna trecută, Elon Musk a anunţat că va concedia 9% din angajaţii Tesla, pe fondul sporirii presiunilor din partea investitorilor pentru a deveni profitabilă şi a-şi reduce costurile.

Este cel mai mare val de concedieri din istoria de 15 ani a Tesla şi vine într-un moment în care compania încearcă să-şi îndeplinească ţintele de producţie pentru sedanul Model 3. Anul trecut, Tesla avea 37.543 de angajaţi, de peste 12 ori mai mulţi decât în urmă cu cinci ani.

În mai, Musk i-a informat pe angajaţi că firma va trece printr-un proces de reorganizare pentru a rezolva problemele legate de producţie, după plecarea unor specialişti importanţi, şi recentele accidente în care au fost implicate automobilele sale electrice.

Succesul Model 3, care ar urma să aibă o autonomie de până la 220 de mile (350 de kilometri) la o singură încărcare şi un preţ de pornire de 35.000 de dolari, mai puţin de jumătate faţă de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla să devină în sfârşit o companie profitabilă. Însă, întârzierile de producţie au încetinit numărul de automobile livrate clienţilor, ceea ce înseamnă că vânzările Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani intră în vigoare în Grecia
Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru persoanele de peste 60 de ani intră în vigoare în Grecia
Grecia aplică începând de luni amenzi pentru persoanele de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate împotriva coronavirusului, ...
Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei – Oxfam
Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume s-a dublat în timpul pandemiei – Oxfam
Averea celor mai bogaţi zece oameni din lume s-a dublat de la începutul pandemiei de coronavirus, arată organizaţia de ...
Rezultate comerciale Dacia: Creștere cu 3,1% a vânzărilor în 2021
Rezultate comerciale Dacia: Creștere cu 3,1% a vânzărilor în 2021
În condițiile unei pieţe afectată de criza sanitară şi de cea a componentelor electronice, marca Dacia a reușit să-și ...