Prima ieşire în media a patronului RCS&RDS: Pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată

Patronul RCS&RDS Zoltan Teszari face primele declaraţii publice, legate de speculaţiile vehiculate în spaţiul public în ultimele zile cu privire la o convorbire telefonică dintre acesta şi subordonatul său, administratorul Ioan Bendei. Discuţia ar arăta că este bun prieten cu Traian Băsescu şi că acesta l-ar fi susţinut de-a lungul timpului. Teszari precizează că nu l-a cunoscut niciodată Băsescu şi că în discuţia telefonică era vorba despre o altă persoană, care are acelaşi prenume ca fostul preşedinte.
Economica.net - vin, 19 mai 2017, 17:54
Prima ieşire în media a patronului RCS&RDS: Pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată

Redăm mai jos declaraţia integrală a lui Zoltan Teszari.

„1. Pe domnul preşedinte Traian Băsescu nu l-am cunoscut niciodată, nu l-am întâlnit, n-am participat la nicio întâlnire, publică sau privată, reuniune sau orice alt eveniment unde domnia sa să fie prezent. N-am vorbit la telefon, n-am comunicat prin mail sau sms. Nu cunosc pe nimeni din familia sa. N-am comunicat cu domnia sa nici prin intermediari, prieteni sau cunoştinţe.

2. Întrucât din conversaţia mea cu domnul Ioan Bendei au fost extrase prenume şi asociate eronat, precizez că vorbeam despre domnul Sirian Traian, asociat-fondator RCS din anul 1994 şi despre fiul acestuia – Sirian Radu (Răducu).

Consider că aceste conversaţii au fost prezentate în spaţiul public în mod trunchiat, schimbându-li-se contextul real. În acest fel, opinia publică a fost indusă în eroare”, a declarat Teszari.

Poziția oficială a companiei RCS & RDS 

Compania RCS & RDS consideră că grupul Intact duce o „campanie de denigrare” împotriva sa, urmând să-l dea în judecată.

„Noua campanie de denigrare inițiată de Antena 3, Antena 1 și de Trustul Intact prin toate canalele de comunicare ale acestuia împotriva RCS & RDS și împotriva unora dintre acționarii și managerii grupului nostru are un profund caracter calomnios, astfel încât ne vom adresa justiției pentru a ne proteja drepturile și interesele legitime.

Canalele media ale Trustului Intact continuă practica de manipulare a opiniei publice cu încălcarea normele legale în scopul de a ne produce prejudicii de imagine, prezentând publicului în mod tendențios, cu rea-credință informații și știri false.

Refuzăm să ne lăsăm antrenați în acest circ mediatic, astfel încât nu vom răspunde provocărilor canalelor media ale Trustului Intact”, precizează reprezentaţii companiei.

Antena 3 a dat publicităţii joi seara o convorbire telefonică între sefii RCS-RDS – Zoltan Teszari si Ioan Bendei din 20 aprilie 2013, la o zi dupa ce Bendei a depus plagerea la Parchet impotriva postului lui Dan Voiculescu. La telefon, Teszari ii explica lui Bendei ca s-a intalnit cu Traian Basescu si Radu Pricop la Oradea. Vizita presedintelui ar fi fost exact in ziua in care s-a depus denuntul la DNA.

Aflat în studioul România TV, Traian Basescu a declarat şi el, joi, că este exclus ca el să-l fi vizitat la Oradea pe Teszari şi susţine că nu ştie dacă „măcar l-a cunoscut vreodată”.

„Eu nu m-am întâlnit niciodată cu Teszari, eu nu ştiu cum arată..În 2013?! 20 aprilie 2013…fiica mea nu era căsătorită, dacă îmi permiteţi să întreb când s-a căsătorit (îi dă mesaj fiicei). Eu nu ştiu, ca avocat putea să fie…există vreo legătură între dvs şi mogulul ăsta de presă?…Nicio legătură, eu de vorbit sigur n-am vorbit niciodată cu acest domn Teszari….N-am fost, nu-mi aduc aminte să-l fi întâlnit vreodată pe Teszari, nu ştiu cum arată. Nu exclud într-o mulţime, la o recepţie să fi fost şi dânsul, dar nu-l cunosc.

Băsescu a mai adăugat că pe Pricop l-a cunoscut abia în momentul în care i-a devenit ginere şi nu în perioada la care se face referire.

„Poate era prietenă cu Pricop…pot să încerc şi la Ioana, dar ce legătură aveam eu? Eu l-am cunoscut pe Radu Pricop când s-au căsătorit. Înainte nu. Ştiu eu de ce nea Traian vorbeşte nenea ăsta din film. N-am o explicaţie, dar eu vă asigur că n-am fost niciodată cu ginerele meu Radu Pricop la Oradea. N-am fost, nu-mi aduc aminte să-l fi întâlnit vreodată pe Teszari, nu ştiu cum arată”.

Pe 12 mai Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe fondatorul trustului Intact Dan Voiculescu la doi ani de închisoare cu executare pentru complicitate la şantaj, hotărârea nefiind definitivă. În aceeaşi cauză, au fost c ondamnaţi Sorin Alexandrescu, director general al Antena Group la data faptelor, la trei ani şi şase luni de închisoare pentru şantaj şi Şerban Pop, fost şef al ANAF, la doi ani de detenţie pentru pentru digulvare de informaţii nedestinate publicităţii, ambele pedepse fiind cu executare.

Voiculescu şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată în 1 octombrie 2013, alături de directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF Şerban Pop.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al SC Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu a exercitat, în mod repetat şi gradual, acte de constrângere asupra administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, ameninţându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupţie, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de el.

Semnarea contractului în condiţiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de cinci ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanţelor, oprirea campaniei media împotriva RCS&RDS pe care o reprezenta partea vătămată şi a persoanelor din conducerea RCS&RDS, arată anchetatorii.

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...