1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Prima întâlnire a premierului Tudose cu actualii şi viitorii proprietari ai Rompetrol

O delegaţie din partea KMG International (grupul Rompetrol), oficiali ai KazMunaiGas  dar şi oficiali ai companiei chineze CEFC au avut azi o întâlnire cu premierul Mihai Tudose şi cu miniştrii energiei şi finanţelor, Toma Petcu şi Ionuţ Mişa, potrivit unor surse guvernamentale.

09 noi, 2017 | ECONOMICA.net

Este prima întâlnire a oficialilor actualei echipe guvernamentale cu reprezentanţii companiei petroliere, de la schimbarea Executivului de la Bucureşti şi poate fi considerat un prim semnal că situaţia companiei petroliere s-ar putea clarifica. Amintim că statul este încă acţionar minoritar al rafinăriei Petromidia, cel mai important activ al Rompretrol şi nici acum nu a făcut vreun pas concert în operaţionalizarea unui memorandum semnat încă din timpul Guvernului Ponta prin care să renunţe la acest pachet, în schimbul a 200 de milioane de dolari pe care actualul proprietar al Rompetrol,  compania naţională de petrol şi gaze din Kazahstan, KazMunaiGas, îi poate plăti oricând.

Compania chineză CEFC a semnat deja un acord de preluare a pachetului majoritar de acţiuni de la Rompetrol, iar tranzacţia ar urma să fie finalizată în acest an. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO