Prima locomotivă românească echipată cu sistem ETCS Thales, introdusă în teste PRECIZARE

Softronic Craiova va introduce în teste prima locomotivă echipată cu ETCS Thales, Softronic TransMontana v3.2, au precizat reprezentanții companiei. Locomotiva LEMA 071 face parte dintr-un acord - cadru pentru cinci locomotive, semnat în vara anului 2022 cu LTE Rail România, parte a grupului austriac LTE. Locomotivele din noua versiune 3.2 pentru LTE vor fi echipate cu sistem ETCS furnizat de Thales Group.
Anemona Andone - joi, 13 iul. 2023, 20:29
Prima locomotivă românească echipată cu sistem ETCS Thales, introdusă în teste PRECIZARE

Locomotivele vor fi autorizate conform specificațiilor TSI ((Technical Specifications for Interoperability), anunță producătorul Softronic Craiova, citat de România Feroviară.

Softronic livrează anul acesta primele două locomotive din cele cinci pentru LTE, acestea fiind destinate operării în România, Ungaria și posibil Austria.

LTE mai deține cinci locomotive TransMontana cu seriile 480-004, 019, 024, 029 și 030, care sunt utilizate în România, Bulgaria, Ungaria și Slovacia.

LTE va deține la începutul anului 2025 o flotă de 10 locomotive fabricate în Softronic Craiova între 2017 și 2024, versiunile 1.0, 2.0 și 3.2, anticipează reprezentanții producătorului român de material rulant.

ETCS (Sistemul european de control al trenurilor) permite transmiterea informaţiilor privind viteza către conductor, dar monitorizează şi conformarea acestuia cu instrucţiunile.

Sistemului ETCS oferă o serie de avantaje importante precum interoperabilitate, creşterea gradului de siguranţă, optimizarea frânării, reducerea consumurilor specifice de putere ale tracţiunii si reducerea uzurii frânelor.

Locomotivele LEMA au o putere totală de 6.000 kW şi sunt proiectate pentru utilizare universală, fiind potrivite pentru tracţiunea trenurilor foarte grele care sunt capabile să opereze în condiţii de climă foarte rece, cu şine îngheţate, acoperite cu zăpadă sau frunze. Locomotivele electrice pot asigura servicii de transport transfrontalier pe reţelele feroviare ale Uniunii Europene cu o tensiune a sistemului electric de 15kV sau 25kV.

Locomotivele fabricate de Softronic Craiova sunt vândute în afara țării încă din 2018, putând fi utilizate inclusiv pentru tracțiunea trenurilor grele de marfă în zone de deal și munte.

FOTO: Transmontana – LEMA 071 (sursa: Softronic)

Te-ar mai putea interesa și
Șeful Stellantis Carlos Tavares susține că nu este împotriva interzicerii vânzării de motoare cu ardere internă în UE începând din 2035
Șeful Stellantis Carlos Tavares susține că nu este împotriva interzicerii vânzării de motoare cu ardere internă în ...
Constructorul auto franco-italiano-german Stellantis dorește să fie menținut obiectivul Uniunii Europene de a interzice vânzarea de mașini noi pe benzină și diesel începând cu 2035, a......
Florin Secară, președintele PER: Partidele tradiționale au încercat să-i convingă pe români că tot ce are legătură cu ecologia este musai scump. Datoria noastră este să spulberăm această mitologie
Florin Secară, președintele PER: Partidele tradiționale au încercat să-i convingă pe români că tot ce are legătură ...
Partidul Ecologist Român (PER) și-a ales o nouă conducere și și-a stabilit strategia pentru alegerile din acest an. ...
An negru pentru producătorii de tablete. Vânzările din 2023, la cel mai mic nivel din ultimii 12 ani
An negru pentru producătorii de tablete. Vânzările din 2023, la cel mai mic nivel din ultimii 12 ani
În 2023, livrările globale de tablete au însumat 128,5 milioane de unități, o scădere de 20,5% față de 2022 și cel ...
Justiția SUA a acceptat acordul de recunoaștere a vinovăției făcut de Binance, în urma căruia plătește peste 4,3 miliarde de dolari
Justiția SUA a acceptat acordul de recunoaștere a vinovăției făcut de Binance, în urma căruia plătește peste 4,3 ...
Un judecător american a acceptat vineri acordul de recunoaștere a vinovăție prezentat de Binance, prin care cea mai mare ...